ΚΡΗΤΗ

Αλυσίδα προσφοράς απλώνει η Λότζια-Ξεκινά πόρτα πόρτα η διανομή  επισιτιστικής βοήθειας

Από την ενδοχώρα του δήμου Ηρακλείου ξεκινάει το μεγάλο εγχείρημα της διανομής της επισιτιστικής βοήθειας του προγράμματος ΤΕΒΑ για πρώτη φορά πόρτα πόρτα, στο πλαίσιο της στήριξης των απόρων αλλά και της προστασίας τους από τον COVID-19.

Η επισιτιστική βοήθεια που αφορά τρόφιμα μακράς διάρκειας θα διανεμηθεί συνολικά σε 2.557 οικογένειες που αθροιστικά αριθμούν πολλαπλάσιο αριθμό συνανθρώπων μας που ζουν μέσα σε δραματικές συνθήκες επιβίωσης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου η διανομή των τροφίμων θα ξεκινήσει σήμερα από το Κυπαρίσσι, τις Ασίτες και τις Δαφνές ενώ θα συνεχιστεί την Παρασκευή στην πόλη του Ηρακλείου πιθανότατα στην περιοχή του Πόρου.

«Πρόκειται για μια μεγάλη αλυσίδα προσφοράς και αλληλεγγύης που χτίζεται στις δύσκολες ώρες που ζει ο τόπος μας και ο πλανήτης ολόκληρος», τονίζει με δηλώσεις της στην «Π» η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ρένα Παπαδάκη Σκαλίδη, η οποία σημειώνει ότι «έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για αυτό το απαιτητικό και δύσκολο εγχείρημα».

Όπως σημειώνει η αντιδήμαρχος, κεντροβαρής στόχος του δήμου είναι τις δύσκολες αυτές ώρες που ζει ο τόπος μας, να στηρίξει όλες αυτές τις οικογένειες που δοκιμάζονται καθημερινά και περιμένουν το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας για να ξεπεράσουν τις μεγάλες δυσκολίες για την καθημερινή επιβίωση.

Το μεγάλο αυτό εγχείρημα στηρίζεται στους εργαζόμενους των Κοινωνικών Υπηρεσιών οι οποίοι συνεπικουρούμενοι και από εργαζόμενους και άλλων υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου θα προχωρήσουν στην διανομή των τροφίμων τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι της κατ’ οίκον παράδοσης των τροφίμων στις οικογένειες των ωφελούμενων του προγράμματος έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία και επιβεβαίωση διευθύνσεων προκειμένου να περιοριστούν οι καθυστερήσεις.

Η κ. Παπαδάκη σημειώνει ότι παράλληλα με όλα αυτά είναι συγκινητική η προσφορά νωπών κηπευτικών από αγρότες του δήμου Φαιστού, που ήδη έχουν διαθέσει δωρεάν 2,5 τόνους προϊόντων που δεν μπορούσαν να διαθέσουν στην αγορά.

Μάλιστα όπως τονίζει, στόχος του δήμου είναι μέσα στο επόμενο διάστημα να αγοραστούν κάποιες ποσότητες προϊόντων για να διατεθούν για την κάλυψη οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα…

Η αντιδήμαρχος Ρένα Παπαδάκη υπογράφει για την παραλαβή των 6 οχημάτων
Η αντιδήμαρχος Ρένα Παπαδάκη υπογράφει για την παραλαβή των 6 οχημάτων

Δωρεά έξι οχημάτων στον δήμο Ηρακλείου για να καλυφθούν οι ανάγκες

Έξι νέα οχήματα έχει πλέον στη διάθεση του ο Δήμος Ηρακλείου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των κοινωνικών του δομών στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του COVID-19.

Τα οχήματα παρελήφθησαν στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει η ΚΕΔΕ με την Toyota ΕΛΛΑΣ και το Υπουργείο Εσωτερικών με στόχο την υποστήριξη των κοινωνικών δομών.

Τα οχήματα παρέλαβε για λογαριασμό του Δήμου Ηρακλείου η αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη από τον επίσημο αντιπρόσωπο της Toyota ΕΛΛΑΣ στους νομούς Ηρακλείου – Λασιθίου κ. Γιάννη Παπακαλιάτη.

Τα οχήματα θα παραμείνουν στη διάθεση του Δήμου Ηρακλείου μέχρι και τις 30 Απριλίου και όπως επεσήμανε η αντιδήμαρχος «πρόκειται για μία ουσιαστική στήριξη του έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που, πραγματικά, μοχθεί για να σταθεί δίπλα στους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, οικονομικά προβλήματα, στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αυτές τις δύσκολες μέρες.

ταν υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες, έχουμε κάθε δικαίωμα να αισιοδοξούμε για το αύριο…

Ο αγώνας συνεχίζεται για να μπορούν όλοι να μένουν σπίτι!».