ΚΡΗΤΗ

Αμήχανη η παθούσα στην προτροπή να συγχωρήσει τον καταδικασθέντα για βιασμό

ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Η Δικαιοσύνη δεν εκβιάζεται, απαντούν οι συνήγοροι υπεράσπισης

Για τις 19 Ιουνίου αναβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η υπόθεση του 58χρονου γυμναστή από την Ιεράπετρα, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ανήλικης αθλήτριάς του, πριν από 18 χρόνια.

Μία υπόθεση, που συγκλόνισε το ακροατήριο κατά την εκδίκασή της σε πρώτο βαθμό κυρίως, λόγω της κατάθεσης-ψυχής της νεαρής γυναίκας, μητέρας σήμερα τριών παιδιών.

Αρχικώς το αίτημα της αναβολής ζητήθηκε από τον ίδιο τον κατηγορούμενο στο πρόσωπο των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι βρίσκονται εκτός Κρήτης για την εκδίκαση άλλων υποθέσεων. Τελικά συναίνεσε στο αίτημα της αναβολής και η πλευρά της πολιτικής αγωγής, σταθμίζοντας και αξιολογώντας κάποια δεδομένα, όπως τα εξέλαβε τουλάχιστον.

Πολιτική αγωγή: Υπήρξε μεγάλη πίεση από τον πρόεδρο

Ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής  κ. Μανόλης Καλαϊτζάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την νέα αναβολή της δίκης, δήλωσε έκπληκτος από  τον «υπερβάλλοντα ζήλο»- όπως είπε χαρακτηριστικά- που επέδειξε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ώστε η παθούσα να ανακαλέσει την μήνυση και ουσιαστικά να συγχωρέσει τον άνθρωπο που πρωτόδικα καταδικάστηκε για τον βιασμό της.

«Ασκήθηκε μεγάλη πίεση από τον πρόεδρο», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, όπως ανέφερε, ο πρόεδρος επέλεξε και  διάβασε κάποια αποσπάσματα από την πολυσέλιδη κατάθεση της στο πρωτόδικο δικαστήριο (αριθμεί 110 σελίδες) στα οποία αναφερόταν στην πίστη της στο Θεό και στην προτροπή του πνευματικού της να συγχωρέσει τον άνθρωπο αυτόν. Υποστηρίζεται ακόμα ότι από έδρας ειπώθηκε ότι ο 58χρονος έχει ήδη εκτίσει μέρος της ποινής του και ότι το μήνυμα στην κοινωνία της Ιεράπετρας έχει σταλεί.

Η παθούσα εμφανίστηκε αμήχανη στην προτροπή του προέδρου, απαντώντας ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει καν ζητήσει συγγνώμη, ενώ τόνισε ότι στο πρόσωπο της πιστεύει ότι εκπροσωπεί όλες τις κοπέλες που υπέστησαν κακοποίηση.

Υπεράσπιση: Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη

Στον αντίποδα των όσων καυτηριάζει  η πλευρά της πολιτικής αγωγής, οι συνήγοροι υπεράσπισης του 58χρονου γυμναστή κ. Ιωάννης Καλογριδάκης και Γιώργος Κοκοσάλης, έδωσαν την δική τους απάντηση με γραπτή δήλωση τους:

«Λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεών μας εκτός Κρήτης, δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό να συμπαρασταθούμε ως συνήγοροι υπεράσπισης του εντολέα μας σήμερα, με αποτέλεσμα την αναβολή της δίκης -σε σύντομη δικάσιμο κατόπιν και δικής μας επιθυμίας, παρά το γεγονός ότι η εδραία επιθυμία του εντολέας μας ήταν να τελειώσει το ψυχολογικό του μαρτύριο- αποτέλεσμα μιας ανεπανάληπτης  “κατασκευής”.

Δεν ήμασταν παρόντες στο ακροατήριο, ωστόσο τα περιστατικά για τα οποία αιτιάται η πολιτική αγωγή ότι ΔΗΘΕΝ διημείφθησαν, σε μας μεταφέρθηκαν εντελώς διαφορετικά και σίγουρα όχι με το ύφος που προσπαθεί να τα παρουσιάσει.

Όσο κι αν διαμαρτύρεται η πολιτική αγωγή προσπαθώντας προφανώς να επηρεάσει μέσω των ΜΜΕ την κρίση των δικαστών, υπενθυμίζουμε ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν εκβιάζεται από κανέναν και δη από πυροτεχνήματα”.

patris.gr