ΕΛΛΑΔΑ

ΑΜΦΙΣΣΑ : ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ- ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟΧΟΣ ΚΛΕΦΤΩΝ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδoνται, ο επιχειρηματίας, μετά τη διάρρηξη της οικεία του, καταδίωξε τους δράστες πυροβολώντας με κυνηγετική καραμπίνα, με αποτέλεσμα οι σφαίρες να τραυματίσουν θανάσιμα το παιδί που βρισκόταν κοντά.

Πληροφορίες, ωστόσο, της Καθημερινής αναφέρουν ότι πριν το τραγικό περιστατικό είχε προηγηθεί καυγάς μεταξύ ενηλίκων Ρομά, κατά τη διάρκεια του οποίου σημειώθηκαν πυροβολισμοί, από τους οποίους η 13χρονη τραυματίστηκε θανάσιμα. Μεγάλη δύναμη της αστυνομίας βρίσκεται επί ποδός τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στον καταυλισμό, αλλά και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε η σορός της 13χρονης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, Ρομά ως αντίποινα, έσπασαν το κατάστημα του επιχειρηματία και έκαψαν το αυτοκίνητό του.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, τοπικός παράγοντας ο οποίος σχετίζεται με την υπόθεση ανέφερε στο zougla.gr τα εξής: Ο δράστης, Π. K. (σ.σ. πρόκειται για αρχικά του), με το ψευδώνυμο «Μποτίλιας», πήγαινε με το αυτοκίνητό του στο χωριό του στη Βίνιανη. Καθώς περνούσε δίπλα από τον καταυλισμό,

μπροστά στον δρόμο, υπήρχαν κάποιοι Ρομά οι οποίοι χόρευαν. Εκείνος αποπειράθηκε να συνεχίσει την πορεία του, αλλά οι Ρομά τον εμπόδισαν, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ακινητοποιήσει το όχημά του.   Εκείνη την ώρα, ένας Ρομά με το υποκοριστικό «Γιουσούφης», χαστούκισε τον επιχειρηματία, ο οποίος αντέδρασε βάζοντας όπισθεν, προσπαθώντας να διαφύγει. Όμως δεν το κατάφερε, αφού όπισθεν του οχήματος βρίσκονταν ήδη συγκεντρωμένοι Ρομά. Έτσι, βγήκε από το αυτοκίνητό του και πυροβόλησε στο πόδι τον «Γιουσούφη». Κάποια σφαίρα εξοστρακίστηκε και πέτυχε την 13χρονη που βρισκόταν κοντά στο σημείο.

Άλλη εκδοχή που διαρρέει, είναι ότι ο κάτοικος της περιοχής καταδίωξε πυροβολώντας με κυνηγετική καραμπίνα κάποιους Ρομά, οι οποίοι προσπάθησαν να διαρρήξουν το σπίτι του.

Αστυνομικές πηγές διαρρέουν πως είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί η συνδρομή των ΕΚΑΜ, διότι ο δράστης που διαφεύγει είναι οπλισμένος. Επίσης τον θεωρούν ιδιαίτερα έμπειρο με τα όπλα, αλλά και άριστο γνώστη της περιοχής, διότι είναι γεννημένος στα βουνά της Γκιώνας, κάτι το οποίο φαίνεται πως θα δυσκολέψει τις Αρχές να τον εντοπίσουν εάν δεν παραδοθεί.

Αναρτήθηκε από vima iteas