ΚΡΗΤΗ

Ανάσα από… Σεπτέμβριο στα έργα

Μπορεί καταστηματάρχες και κάτοικοι στο κέντρο της πόλης να εκφράζουν μόνιμες αντιδράσεις και γκρίνια για τα έργα στον ιστορικό «σταυρό» ωστόσο η δημοτική αρχή ισχυρίζεται πως τα χρονοδιαγράμματα υλοποιούνται κανονικά και οι επόμενες ημέρες θα δώσουν ανάσα αισιοδοξίας.

Αναφορικά με την ανάπλαση της οδού Ίδης εκτιμάται ότι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί συνολικά, με το βασικό κομμάτι της οδού να είναι έτοιμο το αργότερο ώς το τέλος της εβδομάδας, όπως αρχικά είχε εκτιμήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ήδη η οδός Ίδης έχει αποκτήσει μια εικόνα κοντά στην τελική, ενώ σε σχέση με την έλλειψη πρασίνου, τονίζεται πως υπάρχει σχετική πρόβλεψη για φυτεύσεις δέντρων σε περισσότερα από 20 διαφορετικά σημεία.  Λύσεις φαίνεται να δρομολογούνται επίσης και για τη λεωφόρο Δικαιοσύνης, καθώς οι διαδικασίες κρίνεται ότι προχωρούν ικανοποιητικά σε βαθμό που να επιτρέπουν τις πρώτες σκυροδετήσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να αρχίσουν αμέσως μετά οι επιστρώσεις.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο η λεωφόρος Δικαιοσύνης αναμένεται να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με την Ίδης, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης για την προμήθεια των υλικών που προκάλεσε πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην Ίδης.

Όπως εκτιμάται παράλληλα, ο Σεπτέμβρης αναμένεται να δώσει διαφορετική πνοή στο κέντρο της πόλης, αφού η δημοτική αρχή θεωρεί ότι με την παράδοση της Ίδης, ένα μεγάλο τμήμα του κέντρου θα αποδεσμευθεί και θα αποδοθεί στους δημότες, αλλάζοντας τη γενικότερη ψυχολογία.

Βέβαια δεν ξεχνά κανείς τα γενικότερα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά, καθώς και τα ζητήματα που έχουν προκύψει σε όλες τις επιχειρήσεις από τις εργασίες στο κέντρο της πόλης, οπότε και αναμένεται η ολοκλήρωση και παράδοση του πεζόδρομου για να διαπιστωθεί αν όντως αλλάζει ή όχι το σκηνικό στην πόλη.

patris.gr