ΚΡΗΤΗ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνάντηση της αντιπροσωπείας από την Κρήτη με τον Υφυπουργό Άμυνας για το θέμα της σχεδιαζόμενης από την κυβέρνηση δημιουργίας κλειστού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, στο Πεδίο Βολής στις Γούβες.

Μια φράση του Υφυπουργού Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, ήταν αρκετή για να ανέβουν οι τόνοι στη διάρκεια της συνάντησής του με την αντιπροσωπεία από την Κρήτη, που βρέθηκε στο γραφείο του για το θέμα της σχεδιαζόμενης από την κυβέρνηση δημιουργίας κλειστού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, στο Πεδίο Βολής στις Γούβες.

Ο Υφυπουργός φέρεται να απάντησε στις ενστάσεις που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της ΠΕΔ Κρήτης, του Δήμου Χερσονήσου και της Αναπτυξιακής Ηρακλείου με την φράση ” Δεν βοηθάτε καθόλου και δεν αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του προβλήματος σε όλη τη χώρα” .
Αυτό ήταν αρκετό για να προκαλέσει την έντονη αντίδραση της κρητικής αντιπροσωπείας, που κατέθεσε για μια ακόμα φορά την πρόθεση των τοπικών φορέων να φιλοξενήσουν μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο, αριθμό προσφύγων, όχι όμως σε κλειστές δομές, αλλά στο πλαίσιο του επιτυχημένου προγράμματος “ΕΣΤΙΑ”.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο κ Στεφανής δεσμεύτηκε να μεταφέρει τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις των Κρητικών στον Υπουργό Άμυνας αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Παράλληλα επεσήμανε ότι δεν αποκλείεται, λόγω της σοβαρότητας του θέματος γενικά να πραγματοποιηθεί ειδική πανελλαδική συνάντηση στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Στη συνάντηση το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Κουράκης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Γιάννης Μαστοράκης και Μανόλης Διαμαντάκης.