ΚΡΗΤΗ

Αναβιώνουν το Καστρινό Καρναβάλι του 1952!

Μεγάλα σχέδια από τη ΔΗΚΕΗ που θέλοντας να “πιάσει το σφυγμό” του κόσμου πολλαπλασιάζει τα άρματα !

Του Αντώνη Παντινάκη

Με περισσότερα άρματα και, συνακολούθως, περισσότερες εκπλήξεις καταφθάνει το φετινό Καστρινό Καρναβάλι!

«Πέρσι είχαμε φτιάξει δύο άρματα. Φέτος προετοιμαζόμαστε για οκτώ. Τα έχουμε τετραπλασιάσει δηλαδή. Κι αυτό είναι κάτι το μοναδικό, γιατί άλλοι Δήμοι δεν συμμετέχουν σε αυτό το κομμάτι, μια και οι εταιρείες φτιάχνουν τα άρματα των άλλων πόλεων», αποκαλύπτει στο Cretalive o πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ κ. Γιώργος Τσαγκαράκης, αναλύοντας επιπρόσθετα το σκεπτικό των διοργανωτών: «Με την κατασκευή των αρμάτων στοχεύουμε στην αναβάθμιση του Καρναβαλιού. Θέλουμε να πείσουμε και με αυτόν τον τρόπο τον κόσμο να κατέβει στο Ηράκλειο και να στηρίξει το Καστρινό Καρναβάλι».

Αναβιώνουν το Καστρινό Καρναβάλι του 1952!

«Θέλουμε να αναβιώσουμε τον Καρνάβαλο του 1952!»

Η φετινή καινοτομία του Καστρινού Καρναβαλιού εμπεριέχει το λαμπερό θέλγητρο… μιας αντίκας: Στους αποκριάτικους αιθέρες της πόλης αναμένεται να σκορπιστεί -εκτός από τις σερπαντίνες και τα κομφετί- η (ρετρό) χρυσόσκονη μιας άλλης εποχής: «Το ένα από τα άρματα θέλουμε να είναι η αναβίωση του Καρναβαλιού του ’52.  Ήταν το πρώτο άρμα που έγινε στο Ηράκλειο. Θέλουμε λοιπόν να αναβιώσουμε τον Καρνάβαλο του 1952!», δήλωσε ο κ. Τσαγκαράκης.

Αναβιώνουν το Καστρινό Καρναβάλι του 1952!

Ο κ. Γιώργος Τσαγκαράκης

Η μεγάλη παρέλαση είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 3 Μαρτίου: «Το σημείο δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, γιατί υπάρχουν τα έργα στη Δικαιοσύνης, τα οποία θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το χώρο της μεγάλης παρέλασης. Το επιθυμητό πάντως είναι να γίνει στον ίδιο χώρο που έγινε και πέρυσι», διευκρινίζει ο επικεφαλής της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο ξεκινούν στις 15 Φεβρουαρίου με μία mουσικοχορευτική παράσταση, pro event του παιδικού κυνηγιού, που θα λάβει χώρα στη Λότζια.

Δυο μέρες αργότερα ακολουθεί το Παιδικό Κυνήγι, το οποίο διοργανώνουν οι «Εμείς κι Εμείς» και το οποίο εκτάκτως θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας, μια και το Πάρκο Γεωργιάδη ανακατασκευάζεται.

Μια εβδομάδα μετά, στις 24/2 θα έχουμε το «Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού». Διοργανωτές θα είναι οι περσινοί νικητές «Καστρινοί Πειρατές». Στις 28 Φεβρουαρίου, ανήμερα της Τσικνοπέμπτης, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Τρέχω για την Καστρινή Αποκριά»,  την επιμέλεια της οποίας θα έχουν όλες οι ομάδες του Κυνηγιού.

Αναβιώνουν το Καστρινό Καρναβάλι του 1952!
Αναβιώνουν το Καστρινό Καρναβάλι του 1952!
Αναβιώνουν το Καστρινό Καρναβάλι του 1952!
.cretalive.gr