ΚΡΗΤΗ

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ-”ΜΠΟΝΑΜΑΣ”: Επτά εκατομμύρια μοιράζονται οι γιατροί ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου

Αναδρομικά άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ θα μοιραστούν οι εργαζόμενοι γιατροί σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο εντός του 2018 εισπράττοντας από 2.000 έως 14.000 ευρώ έκαστος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει ο διοικητής Γιάννης Τασσόπουλος, “τα νοσοκομεία μας άμεσα ολοκλήρωσαν τη διαδικασία καταβολής αναδρομικών στο πλαίσιο αποκατάστασης αδικιών παρελθόντων ετών και πιο συγκεκριμένα μισθοδοτικών περικοπών της περιόδου 13-11-2014 έως 31-12-2016.

Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες από τα Οικονομικά Τμήματα των δύο νοσοκομείων, που απέρρεαν από τον Ν 4575/2018 και το προσωπικό θα πληρωθεί εντός του 2018 το ποσό των 3.824.736,68. € για το ΠαΓΝΗ και το ποσό των 3.393.249,96 € για το ΓΝ “ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ”.

Ο κ. Τασσόπουλος είπε στην “Π”: “Αποκαθίσταται μια αδικία και οι γιατροί παίρνουν τα χρήματα τα οποία δούλεψαν. Η απόφαση αφορά περίπου 1.200 άτομα.  Ο Γιώργος Κωστάκης, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών ν. Ηρακλείου, σημείωσε: “Το Υπουργείο Υγείας υλοποίησε τις υποσχέσεις του και δίνει τα αναδρομικά στους γιατρούς. Είναι ένα πολύ καλό προεόρτιο δώρο για τους συναδέλφους”.

Σύμφωνα με τον κ. Κωστάκη οι γιατροί (από τους ειδικευόμενους μέχρι τους διευθυντές) θα εισπράξουν από 2.000-15.000 ευρώ έκαστος.

Το κτηριακό μετά τη φωτιά

Όσον αφορά στα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι μετά τη φωτιά σε υπηρεσίες του Βενιζελείου από τη διοίκηση ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου αναφέρεται: “Η πλήρης αποκατάσταση των κτηριακών προβλημάτων του Γ.Ν.-Βενιζέλειο  θα γίνει με την  ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας που κατασκευάζεται και η ολοκλήρωσή της αναμένεται το καλοκαίρι του 2020.

Εκεί έχει αποφασιστεί να στεγαστούν οι διοικητικές υπηρεσίες σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει.

Η διοίκηση χρησιμοποιεί όλες τις δυνατότητες για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών που επλήγησαν μετά την πυρκαγιά της 23ης Σεπτεμβρίου, αλλά και γενικότερα για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ο καταγγελτικός και μόνο λόγος, δεν προσφέρει ουσιαστικά”.