ΚΡΗΤΗ

Αντί να βελτιώνεται … χειροτερεύει το πρόβλημα στο ΒΟΑΚ

Αντί να περιορίζεται … εξελίσσεται το πρόβλημα που προκλήθηκε λόγω των καιρικών φαινομένων, με την κατολίσθηση σε τμήμα του ΒΟΑΚ, στο ύψος του Σταλού.

Κόντρα στις εκτιμήσεις ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να αποκατασταθεί ως σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, το μέγεθος της κατολίσθησης δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την απομάκρυνση του τμήματος του βουνού που έχει πέσει στο δρόμο. Μάλιστα, με δεδομένη την πρόγνωση για νέες έντονες βροχοπτώσεις και μπροστά στον κίνδυνο για ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στο συγκεκριμένο σημείο, ο αντιπεριφερειάρχης, με έγγραφό τους προς την Τροχαία προτείνει τη διακοπή της κυκλοφορίας στο 8ο χλμ. Χανίων-Καστελίου.

Η ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη

Όπως είναι γνωστό στις 2-1-2019 σημειώθηκε κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ στο 8ο χιλιόμετρο Χανίων – Καστελίου στην περιοχή του Σταλού, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Το μέγεθος της κατολίσθησης είναι μεγάλο και δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την άρση των καταπτώσεων καθώς το φαινόμενο εξελίσσεται συνεχώς.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο, τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα με κίνδυνο στην ασφαλή διέλευση των οχημάτων και των απασχολούμενων για στην άρση της κατάπτωσης.

Ύστερα από τα παραπάνω προτείνουμε να προχωρήσετε στην διακοπή της κυκλοφορίας του ΒΟΑΚ από Α/Κ Γαλατά έως Α/Κ Πλατανιά και εκτροπή της κυκλοφορίας στην Π. Ε. Οδικό Δίκτυο.

Μετά το πέρας του Σαββατοκύριακου θα επανέλθουμε με νεότερο έγγραφο μας αφού επανεκτιμηθούν οι τοπικές συνθήκες, η εξέλιξη του φαινομένου και οι μετεωρολογικές προβλέψεις.

cretalive.gr