ΚΡΗΤΗ

Αντιδράσεις και για τη λαϊκή των… φυλακών!

Για ένα δεκαήμερο θα έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους σε σχέση με την πρόταση της δημοτικής Αρχής η οποία τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, και αφορά τη μετεγκατάσταση της λαϊκής αγοράς της Νέας Αλικαρνασσού στο δημοτικό ακίνητο δίπλα στις φυλακές Ν. Αλικαρνασσού.

Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε μετά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπου καταγράφηκαν σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων των οδών  Σταδίου (από την οδό Κ.Καριωτάκη μέχρι την οδό Μπαμπαλή)  και   Αναγεννήσεως (από την  οδό  Ηροδότου έως την οδό Αναπαύσεως) όπου αρχικά συζητήθηκε η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της περιοχής.

Κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής αντέδρασαν εντονότατα ξεκαθαρίζοντας ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα που τους ταλαιπώρησε για 13 ολόκληρα χρόνια, προκαλώντας αφόρητες παρενέργειες σε όσους ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή.

Στη βάση αυτή, η δημοτική Αρχή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μόνη διέξοδος που μπορεί να δοθεί είναι εγκατάσταση της λαϊκής αγοράς της Ν. Αλικαρνασσού στο δημοτικό ακίνητο  δίπλα στις φυλακές της Ν.Αλικαρνασσού, όπου θα μπορεί να κατασκευαστεί μια σύγχρονη αγορά, σωστά οργανωμένη για τους καλλιεργητές των αγροτικών προϊόντων αλλά και τους εμπόρους, όπως επίσης και για τους καταναλωτές, οι οποίοι θα έχουν χώρους στάθμευσης και τουαλέτες και όλες τις αναγκαίες διευκολύνσεις.

Όπως είναι γνωστό, η πρόταση αυτή έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων και της διοίκησης των φυλακών της Ν. Αλικαρνασσού, που όπως υποστηρίζουν η χρήση του συγκεκριμένου δημοτικού ακινήτου για την κάλυψη των αναγκών της λαϊκής αγοράς είναι ακατάλληλη καθώς εγείρονται πολύ σοβαρά ζητήματα ασφάλειας του σωφρονιστικού καταστήματος.

patris.gr