ΚΡΗΤΗ

Αντιδρούν για Βάση στο Τυμπάκι

Την άμεση ενεργοποίηση της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου έχουν προκαλέσει πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πιθανή επαναλειτουργία του μαχητικού αεροδρομίου στο Τυμπάκι. Τα μέλη της επιτροπής κάνουν σαφές πως το ενδεχόμενο και μόνο μιας τέτοιας απόφασης τα βρίσκει κάθετα αντίθετα, ενώ παράλληλα ζητούν να κλείσουν και όλες οι Αμερικανικές Βάσεις.

«Αυτό που συζητούν Αμερικάνοι αξιωματούχοι με την ελληνική κυβέρνηση είναι η δημιουργία νέας, μεγάλης Αμερικανικής Στρατιωτικής – Αεροπορικής Βάσης» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της επιτροπής όπου και προστίθεται μεταξύ άλλων:

«Κάτι τέτοιο προπαγανδίζεται ως στοιχείο αναβάθμισης των ελληνοαμερικανικών στρατιωτικών σχέσεων. Η αναβάθμιση αυτή είναι στην πραγματικότητα κλιμάκωση της εμπλοκής μας στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Όπως αναφέρεται επίσης στο κείμενο της Επιτροπής Ειρήνης, με την πολιτική τους η Κρήτη και γενικότερα η Ελλάδα γίνονται στόχος για στρατιωτικό χτύπημα σε ένα νέο μεγάλο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

«Καλούμε το λαό να αντισταθεί σε αυτούς που τον οδηγούν στον πόλεμο για τα συμφέροντα μιας χούφτας ανθρώπων που εκμεταλλεύονται πλουτοπαραγωγικές πηγές, περιουσία των λαών» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Να παλέψει συστηματικά ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, που γίνεται σημαιοφόρος των συμφερόντων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και να απαιτήσει να μην υπάρξει εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

patris.gr