ΕΛΛΑΔΑ

Αντικαπνιστικός νόμος: «Λέσχες καπνιστών» προτείνουν οι καταστηματάρχες

Τι είναι οι «λέσχες καπνιστών»

Στην αντεπίθεση περνούν οι καταστηματάρχες μετά την αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητούν να δημιουργηθούν «λέσχες καπνιστών» και προτείνουν να μπει ακόμη και ειδικός φόρος.

«Έχουμε προσφύγει στο ΣτΕ και περιμένουμε απάντηση, είναι δύσκολα τα πράγματα οι καπνιστές προτιμούν να μείνουν σπίτι τους. Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης, θα πληρώνουμε κάποιο τέλος και θα το καταθέτουν στην εφορία, διαφορετικό για κάθε κατάστημα», ισχυρίζεται στο Star μέλος των καταστηματαρχών Πειραιά.

«Να σεβαστούμε αυτούς που δεν καπνίζουν, αλλά να σεβόμαστε και αυτούς που καπνίζουν», διαμαρτύρεται πελάτης καταστήματος, ενώ σύμφωνα με τους επιχειρηματίες «Υπάρχει μεγάλη πτώση του τζίρου, χωρίς υπερβολή 45%», λαμβάνοντας, μάλιστα, υπόψη ότι υπάρχουν και πελάτες που βγαίνουν για τσιγάρο και φεύγουν… χωρίς να πληρώσουν.

Τι είναι οι «λέσχες καπνιστών»

Πρόκειται για αυτόνομους χώρους που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, έχουν ανεξάρτητη είσοδο και οι καπνιστές έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τις παροχές του καταστήματος.

Ανάλογοι χώροι υπάρχουν στη Γερμανία, την Αγγλία, την Ολλανδία και την Αυστρία και εξυπηρετούν όσους καπνίζουν.