ΚΡΗΤΗ

«Αξιολάτρευτος» Ολλανδός ή Κερδοσκόπος ;

Μία εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα από αυτή που έχει παρουσιαστεί για τον Ολλανδό οικολόγο που δραστηριοποιείται στα νότια του νομού Ρεθύμνου, φέρνουν στη δημοσιότητα κάτοικοι του Ασωμάτου, μέσα από ανακοίνωση – καταγγελία που απέστειλαν στο Cretalive.

«Παρανομεί και κερδοσκοπεί σε βάρος του φυσικού μας πλούτου, που προστατεύεται από ειδικούς νόμους για την αειφορία του», υποστηρίζει η Πρωτοβουλία Κατοίκων Περιοχής Ασωμάτου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το εν λόγω πρόσωπο «ενώ παρουσιάζεται σαν τουρίστας, έρχεται για να συλλέγει και να εμπορεύεται εδώ και 4 χρόνια τουλάχιστον αγριο φασκόμηλο από τα βουνά της Κουρούπας, το Κουρταλιώτικο (NATURA 2000) και το Φρατιανό φαράγγι. Η συλλογή είναι ανεξέλεγκτη τοσο χρονικά όσο και ποσοτικά».

Ολόκληρη η ανακοίνωση – καταγγελία της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Περιοχής Ασωμάτου έχει ως εξής:

«Αξιολάτρευτος» Ολλανδός ή Κερδοσκόπος ;

Πριν λίγες ημέρες στο διαδίκτυο δημοσιεύθηκε η είδηση για τον Ολλανδό που μάζευε τα σκουπίδια στο Ρέθυμνο –και καλά κάνει- και παρουσιάζεται το πορτραίτο ενός νέου που έχοντας αγνά οικολογικά κίνητρα καθαρίζει τις πόλεις και τις παραλίες μας.

…Αλλά παράλληλα «καθαρίζει» και τα βουνά μας από τα άγρια βότανα!!!

Ενώ παρουσιάζεται σαν τουρίστας, έρχεται για να συλλέγει και να εμπορεύεται εδώ και 4 χρόνια τουλάχιστον αγριο φασκόμηλο από τα βουνά της Κουρούπας, το Κουρταλιώτικο (NATURA 2000) και το Φρατιανό φαράγγι. Η συλλογή είναι ανεξέλεγκτη τοσο χρονικά όσο και ποσοτικά.

Διαδοχικά οι κατοικοι της περιοχής, δυσαρεστημένοι από το γεγονός, πρώτα προσπαθήσαμε να τον συνετίσουμε, αλλά μάταια και κατοπιν προχωρήσαμε σε καταγγελία στην Δασική Υπηρεσία Ρεθύμνου.

Υπάρξαμε αυτόπτες μάρτυρες του γεγονότος. Το σπίτι όπου φιλοξενείται γεμίζει και αδειάζει συνεχώς από τεράστιες ποσότητες βοτάνου. Κατά τα λεγόμενα του κάνει «business» διαδικτυακά έχοντας παραγγελίες που όλο και αυξάνονται από εταιρίες του Εξωτερικού.

Αφορμή για την δημοσίευση του κειμένου είναι η δημοσιότητα που δόθηκε στην μία πλευρά του η οποία δεν αναιρεί το γεγονός ότι παρανομεί και κερδοσκοπεί σε βάρος του φυσικού μας πλούτου, που προστατεύεται από ειδικούς νόμους για την αειφορία του.

«Ή είναι τελικά έρμαιο του κάθε κερδοσκόπου» ;

Πρωτοβουλία Κατοίκων Περιοχής Ασωμάτου

cretalive.gr