ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Γιαγιά στο Τέξας ανακάλυψε ότι ο εγγονός της ετοίμαζε νέο μακελειό και τον σταμάτησε

Μια απίστευτη ιστορία που εξελίχθηκε δύο ημέρες πριν το διπλό μακελειό σε Ελ Πάσο και Οχάιο, βγήκε στην δημοσιότητα από το Τέξας. Ενας νεαρός ετοίμαζε και ο ίδιος να κάνει ένοπλη επίθεση και να σκοτώσει κόσμο, όμως η γιαγιά του κατάφερε να τον σταματήσει!

Οπως αναφέρουν τα Αμερικανικά σάιτ, ο Γουίλιαμ Πάτρικ Γουίλιαμς, είχε αγοράσει ένα ΑΚ-47 και είχε πει στην γιαγιά του πως σκοπεύει να σκοτώσει κόσμο σε ένα ξενοδοχείο και μετά να αυτοκτονήσει. Η γιαγιά του, με ψυχραιμία του πρότεινε να πάνε στο νοσοκομείο και να ζητήσει βοήθεια, πείθοντας τελικά τον εγγονό της. Πριν φύγουν, ειδοποίησε την αστυνομία και της ζήτησε να ψάξουν το σπίτι, λέγοντας όσα της είπε ο 19χρονος.

Στην διαδρομή οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι και βρήκαν εκτός από το όπλο, πυρομαχικά, μαχαίρια, ένα μαύρο παλτό, γάντια και 17 περιοδικά σχετικά με όπλα και πυρομαχικά. Ετσι προχώρησαν στη σύλληψή του, με τον νεαρό να αντιμετωπίζει ωστόσο ποινή φυλάκισης ως 5 χρόνια. Αυτό, γιατί είχε δώσει ψευδή στοιχεία για την κατοχή όπλου. Δεν μπορούν ωστόσο να επιβεβαιώσουν με στοιχεία πως ετοίμαζε επίθεση για να του επιβάλουν μεγαλύτερη ποινή, παρά την μαρτυρία της γιαγιάς του, που γλίτωσε ζωές λίγες ώρες πριν ένας άλλος νεαρός όμως, εκτέλεσε 22 ανθρώπους στο Ελ Πάσο.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την γιαγιά που έσωσε τόσες ζωές επεμβαίνοντας, αλλά και τις αρχές που επενέβησαν. Αν υποψιάζεστε πως ένας φίλος ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο ετοιμάζεται να γίνει βίαιος εναντίον σας ή άλλων, μην διστάσετε να καλέσετε σε βοήθεια», είπε η εισαγγελέας, Νίλι Κοξ για την υπόθεση.