ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Πλήρωσε την μαφία για να σκοτώσουν τον ερωμένο της -Τον «τσιμέντωσαν»

Σοκάρει η υπόθεση δολοφονίας ενός Αλβανού στην Σικελία, του οποίου το πτώμα βρέθηκε «τσιμεντωμένο» έξι χρόνια μετά την εξαφάνισή του.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, ο άνδρας φαίνεται να δολοφονήθηκε από την μαφία, οι οποίοι προσλήφθηκαν από την πρώην σύντροφό του για να τον σκοτώσουν.

Οι δολοφόνοι, έθαψαν τον άντρα σε τσιμέντο, ενώ ήταν ακόμα ζωντανός. Το θύμα ονόματι Λαμάτζ Αστρίντ εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2013, ενώ το πτώμα του βρέθηκε τον Ιανουάριο μετά από έρευνα στη Σικελία.

Το πτώμα του άτυχου άνδρα βρέθηκε σε τσιμεντένια κολώνα σε μια βίλα στο Senago, στην ηπειρωτική χώρα, όταν οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να την ανακαινίσουν.

Μετά από έρευνα συνελήφθησαν και τέσσερις δολοφόνοι, οι οποίοι κατηγορούνται για δολοφονία και απόκρυψη πτώματος.

Οσο για την πρώην σύντροφο του δολοφονηθέντος, η 64χρονη προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό, αλλά η αστυνομία την συνέλαβε πριν το κατορθώσει.

Το σημείο στη βίλα όπου βρέθηκε τσιμεντωμένος ο εραστής της 64χρονης Το σημείο στη βίλα όπου βρέθηκε τσιμεντωμένος ο εραστής της 64χρονης

Σύμφωνα με τους ανακριτές, η γυναίκα δεν μπόρεσε να δεχτεί τον χωρισμό τους και να συγχωρήσει τον άντρα, ο οποίος σύμφωνα με την κατάθεσή της της έκλεψε και μερικά από τα κοσμήματά της.

«Η πράξη της ταφής σε τσιμέντο ήταν μια πολύ συνηθισμένη πρακτική από τη σικελική μαφία», δήλωσε ο Σαλβατόρε Λούπο, καθηγητής σύγχρονης ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Παλέρμο και ειδικός στην ιστορία της λεγόμενης Κόζα Νόστρα της Ιταλίας.

«Είναι μια πρακτική που βοηθά στην απόκρυψη του εγκλήματος γιατί αν δεν βρεθεί πτώμα, οι αστυνομικές έρευνες επιβραδύνονται», δήλωσε ο Λούπο.

«Άλλες φορές, όμως, η μαφία θέλει να βρεθούν τα πτώματα για να στείλει ένα μήνυμα. Εάν ένα θύμα πιστεύονταν πως είχε μιλήσει με την αστυνομία για τη μαφία, δολοφονούνταν και μια πέτρα τοποθετούνταν στο στόμα του. Εάν, αντιθέτως, το θύμα είχε κλέψει χρήματα ή ήταν άπληστο, οι δολοφόνοι έβαζαν χαρτονομίσματα στα γεννητικά όργανα του», λέει ο ιστορικός.

Πάντως μέχρι  σήμερα εκτιμάται πως υπάρχουν εκατοντάδες θύματα της μαφίας των οποίων οι σοροί δεν έχουν βρεθεί.