ΚΡΗΤΗ

Απαγωγή Λεμπιδάκη : “Θέλω πίσω τη ζωή μου” είπε ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας

Ο 46χρονος επιχειρηματίας από το Ρέθυμνο και ο 23χρονος Σφακιανός εμμένουν στην αθωότητα τους – Ακόμη και … γέλια προκάλεσαν οι … ατάκες του 47χρονου αγρότη που απολογήθηκε επίσης σήμερα

Με τις απολογίες των υπόλοιπων κατηγορουμένων συνεχίζεται σήμερα η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου.

Το δικαστήριο είχε διακοπεί μετά την πολύωρη απολογία του 44χρονου ιδιοκτήτη της μάντρας και την απολογία δυο ακόμα κατηγορουμένων.

Τέταρτος στη σειρά κατηγορούμενος και πρώτος για σήμερα απολογήθηκε ο 46χρονος επιχειρηματίας από το Ρέθυμνο. Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση κάνοντας λόγω για τραγικές συμπτώσεις που οδήγησαν να βρεθεί μπλεγμένος.

Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από την έδρα για τον εκνευρισμό του σημειώνοντας ότι αυτό που του έχει συμβεί είναι τραγικό καθώς βρίσκεται στη φυλακή χωρίς να φταίει. Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί συνέβη αυτό, επειδή μπήκε στο αυτοκίνητο του συγκατηγορούμενου του και ξέχασε το κινητό του.

Μάλιστα περιέγραψε με λεπτομέρειες τι έκανε ο ίδιος εκείνο το βράδυ κάνοντας λόγο για τραγικές συμπτώσεις.

“Θέλω πίσω την οικογένεια μου, θέλω πίσω τα παιδιά μου, θέλω πίσω τη ζωή μου, θέλω δικαιοσύνη, θέλω δικαίωση” ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος επιμένοντας ότι είναι αθώος.

Σχετικά με την έκρηξη του σε βάρος των αστυνομικών ο ίδιος σημείωσε ότι ενώ στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν ήταν υποδειγματικοί, όταν μεταφέρθηκε στην Σχολή Αστυφυλάκων κατήγγειλε ότι δέχτηκε χτυπήματα από αστυνομικούς με κουκούλες.

Το δικαστήριο διέκοψε, ενώ στη συνέχεια απολογήθηκε ο 23χρονος Βενιαμίν των κατηγορουμένων.

Περιγραφές … για γέλια και για κλάματα!

Οι τρεις κατηγορούμενοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο στο περιστατικό στο ΒΟΑΚ (ο 46χρονος Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας, ο 47χρονος Ρεθυμνιώτης αγρότης και ο 23χρονος Σφακιανός) απολογήθηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας ακροαματικής διαδικασίας που είχε … γέλια αλλά και κάποιους δικηγόρους που παρακολουθούσαν, ισορροπώντας μεταξύ … ύπνου και ξύπνιου.

Ο 46χρονος και ο 23χρονος αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή τους εξαρχής, κι επέμειναν και σήμερα σε αυτό. Ο αγρότης ισχυρίστηκε ότι ένας Ρώσος τον έμπλεξε, προκαλώντας την αντίδραση της Προέδρου, που έκανε λόγο για “παραμύθια”. Ο ίδιος επέμεινε σε αυτό, λέγοντας ότι το έταξαν ένα “καλό μεροκάματο”, ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος πήγε 3-4 φορές στο πρώτο κρησφύγετο για 3-4 μέρες και άλλες δυο φορές στο δεύτερο κρησφύγετο, ανάμεσα στα μέσα Απριλίου και τις αρχές Ιουνίου.

Ο αγρότης περιέγραψε τον Ρώσο ως λίγο πιο ψηλό από τον ίδιο, με μαύρα μαλλιά, ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση, είπε πως τον Ιούλιο, εκφράζοντας την πρόθεσή του να πάψει να συμμετέχει στα της απαγωγής, του ζήτησαν να κάνει μπάνιο τον επιχειρηματία, καθώς επρόκειτο σε 1.5 μήνα να τον μεταφέρουν στη μάντρα.

Οι … ατάκες του 47χρονου κατά την απολογία του προκάλεσαν αρκετές φορές γέλια τόσο στο ακροατήριο, όσο και στους κατηγορούμενος και τον ίδιο το Μιχάλη Λεμπιδάκη. Ο 47χρονος πάντως επανέλαβε ότι οι έτεροι δύο που απολογήθηκαν σήμερα δεν εμπλέκονται.

Συνολικά έχουν απολογηθεί έξι, ενώ αύριο συνεχίζεται η διαδικασία των απολογιών.

.cretalive.gr