ΚΡΗΤΗ

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Με την κατάθεση του επιχειρηματία ξεκινά η δίκη

Η ώρα της κρίσης για τους απαγωγής του επιχειρηματία. Ξεκινά τη Δευτέρα η δίκη για την υπόθεση Λεμπιδάκη.
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η δίκη της για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη βγάλει τα μέτρα με τις δυνάμεις που θα βρίσκονται εντός αλλά και εκτός του δικαστικού μεγάρου. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει με την κατάθεση του ίδιου του επιχειρηματία.

Έξι μήνες όμηρος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης
Μια κατάθεση που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όλων καθώς ο 54χρονος επιχειρηματίας θα βρεθεί ουσιαστικά για πρώτη φορά τετ – α – τετ με τους ανθρώπους που κατηγορούνται για την αρπαγή και την πολύμηνη ομηρεία του.

Έξι μήνες ήταν φυλακισμένος, μακριά από την σύζυγο του και τα παιδιά του και θα περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια για όσα έζησε όλο αυτό το διάστημα. Με τον μόνο με τον οποίο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης έχει μιλήσει είναι με τον ιδιοκτήτη της μάντρας.

Μία συνάντηση που έγινε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου παρουσία της αρμόδιας ανακρίτριας. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης φέρεται να είπε στον 44χρονο: «σε προσωπικό επίπεδο μου είχατε φερθεί ανθρώπινα».

Γεγονός είναι και άλλοι εκ των κατηγορουμένων θέλησαν να τον συναντήσουν κάτι όμως που δεν έγινε.

12 κατηγορούμενοι
Όπως είναι ήδη γνωστό, οι κατηγορούμενοι ανέρχονται συνολικά στους 12. Οι 8 παραμένουν προφυλακισμένοι, οι 4, οι οποίοι είχαν απολογηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Κάποιοι έχουν υποστηρίξει ότι δεν γνώριζαν που είχαν μπλέξει και άλλοι ότι εκβιάστηκαν να συμμετέχουν στην ομηρία του Λεμπιδάκη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης αναμένεται να είναι περισσότεροι από 10.

Μάρτυρες
Περισσότερα από 40 άτομα έχουν κληθεί να καταθέσουν στη δίκη.

Μεταξύ αυτών συγγενικά πρόσωπα του επιχειρηματία, των κατηγορουμένων αλλά και αστυνομικοί που συμμετείχαν όλο αυτό το διάστημα στην αναζήτηση και στην απελευθέρωση του επιχειρηματία.

Οι αστυνομικοί θα απαντήσουν στα καυτά ερωτήματα για το πως έφτασαν στα ίχνη και στο κρησφύγετο όπου κρατούνταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Πηγή: cretapost