ΕΛΛΑΔΑ

Απειλεί ο Ρουβίκωνας μετά την επίθεση σε εφημερίδες – Γνώριζαν και τον κωδικό ασφαλείας του κτιρίου

 

Δείτε βίντεο από την επίθεση των κουκουλοφόρων το βράδυ της Πέμπτης στο κτίριο που στεγάζει τα γραφεία των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Espresso»

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα αντιεξουσαστικού χώρου την ευθύνη για την επίθεση στο κτίριο στο οποίο στεγάζονται οι εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Espresso» το βράδυ της Πέμπτης.

Στο βίντεο που συνοδεύει το κείμενο στο οποίο περιλαμβάνονται και απειλές κατά δημοσιογράφων φαίνονται οι κουκουλοφόροι να γνωρίζουν μέχρι και τον κωδικό ασφαλείας για την είσοδο του κτηρίου.

Κατά την επίθεσή τους, δε, με μπογιές στο εσωτερικό του κτηρίου τα μέλη του Ρουβίκωνα προειδοποιούν έναν εργαζόμενο «κάτσε ήρεμα και δεν θα πάθεις τίποτα».

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης για την επίθεση, η οποία σύμφωνα με τους ίδιους αποτελεί απάντηση σε όσα γράφτηκαν στις εφημερίδες για τις καταλήψεις στο Κουκάκι απειλούν, τέλος, τους δημοσιογράφους ότι «δεν θα βγουν κερδισμένοι αν επιμείνουν να κάνουν αυτά τα πράγματα, και θα βρεθούν στην δύσκολη θέση να μας συναντούν συχνά με ασχημους για αυτούς όρους. Ελπίζουμε να γίναμε κατανοητοί…»