ΚΡΗΤΗ

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο έργο Αποσελέμη

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμου Ν. Ηρακλείου.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου καταγγέλλοντας πως 28 οικοδόμοι είναι πάνω από δυο μήνες απλήρωτοι για το έργο Γούρνες – Χερσόνησος» του ΒΟΑΚ στο Επενδυτικό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη(;).

Η ανακοίνωση

“Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση που συνεχίζει να έχει απλήρωτους 28 συνάδελφούς μας πάνω από δύο μήνες  στο έργο «Γούρνες – Χερσόνησος» του ΒΟΑΚ στο Επενδυτικό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη(;).

Εδώ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά  ο αντεργατικός ρόλος της κυβέρνησης που ουσιαστικά είναι ο χειρότερος εργοδότης και αποκαλύπτει ότι  θέλει τους εργάτες να είναι σκλάβοι.  Από τη μία να δίνει εκατομμύρια στους μεγαλοεργολάβους και το κεφάλαιο και από την άλλη να εφαρμόζει πλήρως όλους τους αντεργατικούς νόμους και να τους επεκτείνει εις βάρος των εργαζομένων, αφήνοντάς τους απλήρωτους και με μισθούς πείνας. Η κυβέρνηση και το κεφάλαιο θέλουν να ξανατσουλήσουν το τροχό της δήθεν ανάπτυξης με τέτοιους πολύ χειρότερους όρους για τους εργαζόμενους.

Ευθύνες έχει και η Τοπική διοίκηση που διαφημίζουν  τα περίφημα «έργα» του ΕΣΠΑ αλλά να μην τους νοιάζει  τι γίνεται με τους εργαζομένους που εργάζονται σε αυτά και πάει να γίνει καθεστώς η απλήρωτη εργασία σε όλα τα έργα ΕΣΠΑ .

Σκλάβοι στον 21 αιώνα δεν θα γίνουμε .

Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα !”