ΕΛΛΑΔΑ

Αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα σε Παυλόπουλο, Νοτοπούλου, Φάμελλο, στη Θεσσαλονίκη, για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Επεισόδια και  προσαγωγές σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη με εκατοντάδες πολίτες να διαμαρτύρονται γαι τη Συμφωνία των Πρεσπών κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά και κατά των υπουργών, Κατερίνας Νοτοπούλου και Σωκράτη Φάμελλου.

Ολα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης, και στην οποία ήταν ομιλητές ο Προκόπης Παυλόπουλος, η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Σωκράτης Φάμελλος.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα όπως «Προκόπη προδότη» και προσπάθησαν να σπάσουν τον φραγμό των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Κάλλας και 25ης Μαρτίου, πλάι από το Μέγαρο Μουσικής, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά. Αποτέλεσμα ήταν το αυτοκίνητο του ΠτΔ να μην μπορέσει να προσεγγίσει την είσοδο του Μεγάρου Μουσικής και ο Προκόπης Παυλόπουλος να φτάσει στην εκδήλωση από την πίσω πόρτα.

Παράλληλα, οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν έντονα και την Κατερίνα Νοτοπούλου αλλά και τον Σωκράτη Φάμελλο κατά την άφιξη τους στην εκδήλωση.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές δύο ατόμων εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη, αλλά και σε ρίψη χημικών προς τους διαδηλωτές, όταν επιχείρησαν να σπάσουν το αστυνομικά μπλόκα και να προσεγγίσουν στον χώρο της εκδήλωσης.

Οι διαδηλωτές είναι χωρισμένοι σε δύο σημεία του δρόμου. Η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων για να απομακρύνει τον κόσμο και εκεί υπήρξε και νέα ένταση.Οι διαδηλωτές είναι χωρισμένοι σε δύο σημεία του δρόμου. Η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων για να απομακρύνει τον κόσμο και εκεί υπήρξε και νέα ένταση.

Ο κόσμος φώναζε συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με δεκάδες αστυνομικούς να φρουρούν το σημείοΟ κόσμος φώναζε συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με δεκάδες αστυνομικούς να φρουρούν το σημείο

Ενταση, χημικά και προσαγωγές ατόμων έξω από το Μέγαρο Μουσικής

iefimerida.gr