ΚΡΗΤΗ

Αποκτά… δρόμο ο Μανώλης Ρασούλης – Πλησίον του γηπέδου του ΟΦΗ

Αποκτά… δρόμο ο Μανώλης Ρασούλης καθώς το όνομα του σπουδαίου καλλιτέχνη αναμένεται να δοθεί σε οδό πλησίον του γηπέδου του ΟΦΗ.

Πρόκειται για μία απόφαση η οποία πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του ενώ δεν είναι τυχαίο που προτάθηκε η συγκεκριμένη οδός για να λάβει το όνομα του αείμνηστου καλλιτέχνη.

Η αγάπη του Μανώλη Ρασούλη για την ασπρόμαυρη Κρητική ΠΑΕ ήταν γνωστή καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωή του ενώ ήταν εκείνος που έγραψε τον ύμνο του ΟΦΗ.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για ονομασίες και μετονομασίες οδών

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι άμεσα θα προχωρήσει στην ονομασία οδών και πλατειών και μετονομασία οδών των παρακάτω Δημοτικών Κοινοτήτων με βάση σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αρ. αποφ. 718/2018)  :

1η Δημοτική Κοινότητα

Μετονομασία της οδού «Κιθαιρώνος», σε «Ιορδάνη Δατσέρη». Μετονομασία της οδού «Αναλήψεως» σε «Νικολάου Μιχ. Μεταξά».

2η Δημοτική Κοινότητα

Μετονομασία  της οδού «Κονίτσης» σε «Φαίδωνα Βαρδαβά». Ονομασία ανώνυμης οδό που είναι κάθετη στην οδό «Εμμανουήλ Ξάνθου» σε «Πρινιανάκη Στυλιανού». Ονομασία ανώνυμης οδού που είναι κάθετη στην οδό «Χαραλάμπη Παπαδάκη» στη Φιλοθέη, σε οδό «Αγίου Νικήτα».

3η Δημοτική Κοινότητα

Ονομασία ανώνυμης οδού πλησίον του γηπέδου του Ο.Φ.Η. σε οδό «Μανώλη Ρασούλη». Ονομασία ανώνυμης οδού που έχει είσοδο από την Εθνική οδό Ηρακλείου-Μοιρών, σε οδό «Αντωνίου Ι. Τζωρτζακάκη (Επισμηναγού (Ι)».

4η Δημοτική Κοινότητα

Μετονομασία της οδού «Ειλειθυίας» σε «Εμμανουήλ Κων/νου Μαυραντωνάκη ή Φαλκώνη». Ονομασία ανώνυμης οδού, κάθετης της οδού «Γερανίου» περιοχής Μεσαμπελιών, σε οδό «Δημητρίας Σκουρογιαννάκη». Ονομασία ανώνυμης οδό που ξεκινάει από την οδό «Γ. Διλβόη», σε οδό  «Θεοφύλακτου Σμυρνιωτάκη (Αρχιμανδρίτης – Αντιστασιακός)». Ονομασία ανώνυμης οδού κάθετη στη Λ. Κνωσού σε οδό «Πορφυρία Σμυρνιωτάκη (Μοναχή – Αντιστασιακή)». Ονομασία ανώνυμης οδό που είναι επέκταση της οδού «Ετεοκλέους» σε οδό «Ετεοκλέους».  Ονομασία ανώνυμης οδού που βρίσκεται στην περιοχή Λοφούπολης και είναι κάθετη στην οδό «Γιάννη Ρίτσου» σε οδό «Όρος Θαβώρ». Ονομασία ανώνυμης οδού που είναι κάθετη στην οδό «Τερψιθέας» σε οδό «Αιόλου».

Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας

Ονομασία ανώνυμης οδού που συνδέει την οδό «Ροδαμάνθους» με το αντλιοστάσιο του οικισμού της Πρασσάς, σε οδό «Εμμανουήλ Καζάνη (οπλαρχηγό Οροπεδίου Λασιθίου)».  Ονομασία ανώνυμης οδού που βρίσκεται στον οικισμό του Καρτερού σε οδό «Ανθέων».

Τοπική Κοινότητα Σκαλανίου

Ονομασία ανώνυμης οδού που βρίσκεται στη θέση Κάμπος σε οδό «Κ. Βασιλάκης – Βασιλόκωστας (βιολάτορα Σκαλανίου)». β) Ονομασία ανώνυμης οδού σε οδό «Γ. Σφακιανάκης – Αβυσσινός (βιολάτορα Σκαλανίου)». γ) Ονομασία ανώνυμης οδού σε οδό «Δ. Σολωμού (Εθνικός Ποιητής)».  δ) Ονομασία ανώνυμης οδού σε οδό «Ν. Καζαντζάκη». Ονομασία ανώνυμης οδού στη θέση Σπήλια Σκαλανίου, σε οδό «Μίνωος».

Δημοτική Κοινότητα Βασιλειών

α) Ονομασία ανώνυμης οδού που είναι πάροδος της οδού «Γιούχτα» σε οδό «Αινησιδήμου». β) Ονομασία ανώνυμης οδού σε οδό «Σπηλιωτάκηδων».  Ονομασία ανώνυμης Δημοτική οδού δυτικά του οικισμού Βασιλειών σε οδό «Διονύσου».

Τοπική Κοινότητα Σταυρακίων

α) Ονομασία ανώνυμης οδού σε οδό «Ανδρέα Παπανδρέου». β) Ονομασία ανώνυμης οδού σε οδό «Κωνσταντίνου Καραμανλή». γ) Ονομασία ανώνυμης οδού που βρίσκεται πλησίον του ομώνυμου Ιερού Ναού σε οδό «Αγ. Νικολάου». δ) Ονομασία ανώνυμης οδού που βρίσκεται πλησίον του ομώνυμου Ιερού Ναού σε οδό «Αγ. Σπυρίδωνα». ε) Ονομασία ανώνυμης οδού που βρίσκεται πλησίον του ομώνυμου Ιερού Ναού σε οδό «Αφέντη Χριστού». ζ) Ονομασία ανώνυμης οδού σε οδό «Α. Ι. Βελεντάκη». η) Ονομασία ανώνυμης οδού σε οδό «Γ. Β. Κυριακάκη». θ) Ονομασία ανώνυμης οδού σε οδό «Α. Ι. Αμπαδιωτάκη». ι) Ονομασία ανώνυμης οδού σε οδό «Ε. Μ. Πρατσινάκη». ια) Ονομασία ανώνυμης οδού σε οδό «Ν. Ε. Κουρουπάκη».  ιβ) Ονομασία ανώνυμης οδού σε οδό «Κ. Ν. Μαλλιωτάκη». ιγ) Ονομασία ανώνυμης οδού σε οδό «Γ. Ε. Δαργαντή». ιδ) Ονομασία ανώνυμης οδού σε οδό «Γ. Δ. Ξενάκη». ιε) Ονομασία ανώνυμης οδού που είναι πλησίον των γηπέδων σε οδό «Ν. Σ. Βασιλείου». ιστ) Ονομασία ανώνυμης οδού σε οδό «Ν. Ι. Κοπιδάκη». ιζ) Ονομασία ανώνυμης οδού σε οδό «Μ. Μ. Χιωτάκη». ιη) Ονομασία ανώνυμης οδού σε οδό «Ι. Κ. Παπουτσάκη». ιθ) Ονομασία ανώνυμης οδού σε οδό «Κ. Α. Πολάκη». κ) Ονομασία ανώνυμης οδού σε οδό «Δ. Γ. Μαθιουδάκη». Κα) Ονομασία ανώνυμης οδού σε οδό «Γ. Α. Βλαχάκη». κβ) Ονομασία ανώνυμης οδού που είναι πλησίον των γηπέδων σε οδό «Ι. Γ. Γαλενιανού». Κγ) Ονομασία ανώνυμης οδού που είναι πλησίον των γηπέδων σε οδό «Γ. Ν. Αυγουστάκη». κδ) Ονομασία ανώνυμης οδού που είναι πλησίον των γηπέδων σε οδό «Μ. Ι. Μαραγκάκη».  κε) Ονομασία ανώνυμης οδού που βρίσκεται στην αρχή του οικισμού Σταυρακίων σε οδό  «Ι. Β. Βασιλάκη». κστ) Ονομασία ανώνυμης οδού σε οδό «Ι. Δ. Κουτσάκη». κζ) Ονομασία ανώνυμης οδού σε οδό «Ι. Γ. Ασμαργιανάκη».

Τοπική Κοινότητα Άνω Ασιτών

Ονομασία ανώνυμης οδού από το δημοτικό κατάστημα του οικισμού Άνω Ασιτών έως τη θέση «Καμάρα» σε οδό «Κοπιδάκη Σταύρου του Γεωργίου».

Τοπική Κοινότητα Κερασίων

Ονομασία ανώνυμης δημοτικής οδού που είναι πάροδος της οδού «Μάχης Κρήτης»  σε οδό «20ης Μαΐου 1941». Ονομασία δημοτικής οδού από το δημοτικό σχολείο έως το γήπεδο, σε οδό «Φόλκερ Χόφμαν»

.cretapost.gr