ΚΡΗΤΗ

Απολογείται σήμερα για τον άγριο ξυλοδαρμό του 17χρονου ξενοδοχοϋπαλλήλου

Η εκδοχή που υποστηρίζει ο 35χρονος που κατηγορείται για το βίαιο περιστατικό

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου περνά σήμερα ο 35χρονος που συνελήφθη για τον άγριο ξυλοδαρμό του 17χρονου ξενοδοχοϋπαλλήλου στη Σταλίδα.

Ο 35χρονος, αδερφός του στελέχους του ξενοδοχείου διώκεται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος λόγω της ανεπανόρθωτης βλάβης που προκάλεσε στο 17χρονο, ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων που ο ανήλικος δέχτηκε.

Υπενθυμίζεται ότι το επεισόδιο, σύμφωνα με όσα διηγήθηκε ο 17χρονος, φέρεται να ξεκίνησε όταν το στέλεχος του ξενοδοχείου και άλλος υπάλληλος προσκάλεσαν τον ανήλικο να πιει μια μπύρα μαζί τους. Ο 17χρονος αρνήθηκε, καθώς δεν καταναλώνει αλκοόλ και ξέσπασε καυγάς, που είχε ως αποτέλεσμα ο ανήλικος να ξυλοκοπηθεί από τρία άτομα.

Ο 35χρονος από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι ενημερώθηκε τηλεφωνικά από μια υπάλληλο στην υποδοχή, ότι κάποιος βρισκόταν στο lobby του ξενοδοχείου, εκτός εαυτού και έβριζε τους πάντες – προσωπικό και πελάτες. Ντύθηκε και κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. Ο 35χρονος αναφέρει πως προσπάθησε να τον ηρεμήσει αλλά ο 17χρονος συνέχισε να βρίζει “μητέρες και πατεράδες”, κατάσταση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις από τους πελάτες. Τότε, προσθέτει ο συλληφθείς, τον έπιασε από το μπράτσο και τον οδήγησε σε ένα βοηθητικό δωμάτιο δίπλα στην υποδοχή. Του είπε να καθίσει για να μιλήσουν, με την πόρτα πάντα ανοιχτή.

Εξηγώντας τη συμπεριφορά του 17χρονου, ανέφερε ότι είχε γίνει έξω φρενών επειδή είχε απολυθεί και επειδή του ζήτησαν να αποχωρήσει από το ξενοδοχείο, μετά τις δύο ημέρες που του είχε επιτραπεί να μείνει ως φιλοξενούμενος.

Ισχυρίζεται ότι ο νεαρός επιχείρησε να τον χτυπήσει με μια καρέκλα και εκείνος για να τον απωθήσει, του κατάφερε μια κλωτσιά. Ο 17χρονος, σύμφωνα πάντα με την πλευρά του 35χρονου, πόνεσε και άφησε την καρέκλα, ενώ κατόπιν, με τη βοήθεια του συντηρητή τον έβγαλαν έξω. Υποστηρίζει ότι κανένας άλλος δε χτύπησε τον ανήλικο.