ΚΟΣΜΟΣ

Αποσύρει σειρά ρούχων αλα-Jackson η Louis Vuitton

Ο ένας μετά τον άλλον ραδιοφωνικοί σταθμοί, οίκοι μόδας και κινηματογραφικές εταιρείες αποσύρουν ό,τι έχει σχέση με τον Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος ρίχνεται “στο πυρ το εξώτερον” μετά τις αποκαλύψεις ότι ευθύνεται για σεξουαλική κακoποίηση παιδιών.

Ο οίκος Louis Vuitton ανακοίνωσε ότι αποσύρει σειρά ρούχων που επρόκειτο να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο και είναι εμπνευσμένη από το στυλ ντυσίματος του Μάικλ Τζάκσον.
Σε ανακοίνωση του ο γαλλικός οίκος μόδας αναφέρει: «Το ντοκιμαντέρ Leaving Neverland με δύο άνδρες που ισχυρίζονται ότι είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά ως παιδιά από τον Michael Jackson, μας έχει προκαλέσει μέγιστο πόνο. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αγνοούσαμε αυτά τα στοιχεία του ντοκιμαντέρ όταν σχεδιάζαμε τη νέα σειρά ρούχων”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταρείας και ο σχεδιαστής Βίρτζιλ Άμπλοχ.  είπαν ότι”οι αποκαλύψεις αυτές είναι ανησυχητικές. Είμαστε ενάντια σε κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανόμενης και της κακοποίησης παιδιών”.

Ο Άμπλοχ δήλωσε επίσης ότι πρόθεση του ήταν να αναφερθεί στον Τζάκσον ως ένα σύμβολο της πόπ κουλτούρας, εξετάζοντας μόνο την επιρροή του ως χαρακτήρα.