ΚΡΗΤΗ

Αποχαιρετούν σήμερα τον π. Ηλία Βολονάκη

Είχε υπηρετήσει για πολλές δεκαετίες εφημέριος στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου θα ψαλεί σήμερα Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, η εξόδιος ακολουθία για τον πατέρα Ηλία Βολονάκη, πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου που έφυγε προχθές από την ζωή αφού έδωσε τον αγώνα του με μεγάλη δύναμη και υπομονή.

Ο πατήρ Ηλίας για 59 ολόκληρα χρόνια υπηρέτησε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου, στην καρδιά του Ηρακλείου.

Η οικογένεια του απευθύνει παράκληση αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν σε ευαγή ιδρύματα.

Το συγκινητικό μήνυμα της κόρης του Ελένης Βολονάκη στο Facebook:

“Ο αγαπημένος μας πατέρας, ο πολυαγαπημένος όλων μας πατήρ Ηλίας, που υπηρέτησε ως εφημέριος του Αγίου Τίτου για 59 χρόνια, έφυγε ειρηνικά και ήσυχα, αφού έδωσε τον αγώνα του με μεγάλη δύναμη και υπομονή. Μαχητής στη ζωή μαχητής και στο θάνατο. Πιστός και αφοσιωμένος λειτουργός στην εκκλησία του, στο σπίτι του. Με το λαμπερό του χαμόγελο αγκάλιαζε όλο τον κόσμο, έδινε απλόχερα την αγάπη του, την προσευχή του και όλο του τον εαυτό σε όλους.

Οραματιζόταν και αγωνιζόταν ιδιατέρως για τους νέους. Άνθρωπος και των λόγων και των έργων. Η προσωποποίηση της χαράς, της πίστης και της αισιοδοξίας. Αγαπούσε και δινόταν στην οικογένειά του, λάτρευε τα εγγόνια του, την δε πρεσβυτέρα του … η ζωή του! Είμαστε περήφανοι για τη λεβεντιά του, τη γνησιότητά του, την αλήθεια του.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου μπαμπά στους αγίους και στους αγγέλους. Σ’ έχουμε μέσα μας, στην καρδιά μας, ό,τι είμαστε το οφείλουμε σε σένα, σ’ αγαπάμε και θα μας λείπεις. Την ευχή σου να έχουμε!!!!

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει το Σάββατο 25 Μαϊου 2019 στις 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο της Κρήτης”.

Δείτε την ανάρτηση: