ΚΡΗΤΗ

Από μηδενική βάση εξετάζεται το ζήτημα των δομών φιλοξενίας στην Κρήτη

 

Μετά την επικοινωνία που είχε ο υφυπουργός υποδομών και μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, όπως έγινε γνωστό, θα εξεταστεί από μηδενική βάση το θέμα της χωροθέτησης δομών ανοιχτής φιλοξενίας στην Κρήτη για τη μεταφορά μεταναστών σε ελεγχόμενους χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι με τα μέχρι και σήμερα δεδομένα το Ρέθυμνο επρόκειτο να φιλοξενήσει 500 μετανάστες, ενώ από το κάδρο των διαβουλεύσεων είχε βγει το παλιό στρατόπεδο των Αρμένων.

Ωστόσο, μετά την απόφαση της εξέτασης του ζητήματος από μηδενική βάση, ίσως το παλιό στρατόπεδο αποτελέσει και πάλι αντικείμενο συζήτησης, πράγμα που πιθανά να συμβεί και με τον αριθμό των προσφύγων που θα μεταφερθούν.

Αξίζει πάντως ν’ αναφερθεί ότι τόσο ο Ρεθεμνιώτης υφυπουργός όσο και οι τοπικοί φορείς είναι απολύτως αντίθετοι στο ενδεχόμενο να δημιουργηθούν δομές στην περιοχή των Αρμένων.

Επίσης, με τα νέα δεδομένα φαίνεται να επανεξετάζεται και η μέχρι τώρα απόφαση, που ήθελε, από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης μόνο στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο να δημιουργούνται προσφυγικές δομές.