ΚΡΗΤΗ

Από 20 έως 50% οι απώλειες σε κρατήσεις και εστίαση, μετά τη ματαίωση του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού

Με ψυχραιμία επιχειρούν τις τελευταίες ώρες να διαχειριστούν οι παράγοντες της αγοράς του Ρεθύμνου, τις απώλειες που καταγράφονται από την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων και ειδικότερα της κορυφαίας που είχε προγραμματιστεί για αύριο και η οποία τελικά «έπεσε θύμα» του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αλλά και τους πρώτους υπολογισμούς που κάνουν, η πτώση στις κρατήσεις στις ξενοδοχειακές μονάδες υπολογίζεται περίπου στο 20% με 30%, ενώ ακόμη μεγαλύτερη εκτιμάται ότι θα είναι η «χασούρα» για τον κλάδο της εστίασης.

Ωστόσο, ψυχραιμία και όχι πανικό συνιστά στα μέλη του Εμπορικό Επιμελητήριο του νομού με τον αντιπρόεδρο του να εκφράζει στην «ΚΡΗΤΗ TV» την πεποίθησή του ότι το «επιχειρείν» του νομού θα καταφέρει για μία ακόμη φορά να ανταπεξέλθει.

Διατηρούν την ψυχραιμία τους και δίδουν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης, που κόντρα στις εξελίξεις των ημερών, δεν ακύρωσαν το ταξίδι τους στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για τους επιχειρηματίες του τουρισμού και τους παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι προσπαθούν να διαχειριστούν τις απώλειες που έχουν ήδη προκύψει από τις ακυρώσεις που καταγράφονται, λόγω κορονοϊού.

Και ενώ ο συνολικός τζίρος του καρναβαλιού για το Ρέθυμνο την περυσινή χρονιά υπολογίζεται περίπου 14 εκατομμύρια ευρώ, φέτος οι απώλειες που ήδη καταγράφονται δεν είναι αμελητέες. Η ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων και δη της κορυφαίας, είναι κάτι πρωτόγνωρο για το Ρέθυμνο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μέτρο σύγκρισης για την χασούρα.

Ψυχραιμία και όχι πανικό συστήνει στα μέλη του και το εμπορικό επιμελητήριο Ρεθύμνου δια στόματος του αντιπροέδρου του, ο οποίος εκφράζει την πεποίθησή του ότι το «επιχειρείν» του νομού θα καταφέρει ν’ ανταπεξέλθει και σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.

Μετά την Καθαρά Δευτέρα, οι παράγοντες της αγοράς θα κάνουν τον δικό τους απολογισμό για την χασούρα που θα προκύψει, ενώ το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στην τουριστική περίοδο που βρίσκεται προ των πυλών.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ:

neakriti.gr