ΕΛΛΑΔΑ

Αργυρούπολη: Σε σοκ η οικογένεια του 14χρονου που αυτοκτόνησε -Τι ανέφερε στις Αρχές ο πατέρας [εικόνες]

 

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο με την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή στην Αργυρούπολη, ο οποίος την Κυριακή τα ξημερώματα βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού, του λίγο αφότου είχε επιστρέψει από πάρτι.

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα, τόσο για τους λόγους που οδήγησαν το παιδί στο απονενοημένο διάβημα, όσο και για τα σημειώματα που είχε γράψει και στα οποία ανέφερε ότι ήταν θύμα bullying, κατονομάζοντας 6 συμμαθητές του ως ηθικούς αυτουργούς.

Ωστόσο, την κόλαση που ζούσε ο 14χρονος μαθητής φαίνεται να μην τη γνώριζαν οι γονείς του.

Τα πρώτα λόγια του πατέρα στις Αρχές δείχνουν άγνοια, καθώς, όπως φέρεται να ανέφερε ο ίδιος, δεν υπήρχε καμία ένδειξη στο σπίτι που να φανερώνει τα όσα ο 14χρονος περιέγραφε στα σημειώματά του. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι, σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η οικογένεια του 14χρονου είναι δεν είναι σε θέση να δώσει ακόμη επίσημη κατάθεση λόγω του σοκ που έχει υποστεί.

Στο σπίτι του μαθητή δεν βρέθηκε μόνο ένα σημείωμα, αλλά πολλά, στα οποία ο 14χρονος περιέγραφε το bullying που δεχόταν στο σχολείο από τους συμμαθητές τους.

Στο τελευταίο, μάλιστα, κατονόμασε έξι από τους συμμαθητές τους ως ηθικούς αυτουργούς, γράφοντας: «Αυτοί οι έξι με κατέστρεψαν, καταστρέψτε τους».

Το iefimerida βρέθηκε στη γειτονιά του άτυχου 14χρονου και στο σχολείο όπου φοιτούσε. Οσοι μένουν γύρω από το Λύκειο όπου φοιτούσε ο ανήλικος λένε στο iefimerida.gr ότι τα προβλήματα βίαιης συμπεριφοράς απασχολούν καθημερινά τους καθηγητές του συγκεκριμένου Λυκείου.

Την ίδια ώρα, ένας γείτονας του 14χρονου, μιλώντας στο iefimerida.gr, τονίζει ότι ο αυτόχειρας  ήταν ένας άριστος μαθητής, είχε παρέες και όλοι απορούν με την εξέλιξη αυτή.

«Η οικογένειά του έχει ταβέρνα ταΐζει τη μισή Αργυρούπολη, το παιδί μεγάλωσε εδώ, στη μπασκέτα και στην παιδική χαρά. Ηταν ένα παιδί όπως όλα τα παιδιά, δεν παρατήρησα κάτι ξεχωριστό. Συνάντησα μια δασκάλα του στο σούπερ μάρκετ και απορούσαμε πώς ένα τέτοιο παιδί, άριστος μαθητής, κατέληξε σε αυτή την πράξη. Είχε παρέες, ναι, τώρα είχε γίνει κάτι…».

Τι έγραφε το σημείωμα

«Αγαπάω τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τον αδερφό μου», έγραψε σε ένα σημείωμα ο 14χρονος, κατονομάζοντας τους έξι συμμαθητές του. Ο ίδιος ανέφερε μάλιστα στο τέλος: «Αυτοί με κατέστρεψαν, καταστρέψτε τους».

Ο 14χρονος είχε τελειώσει την Α’ Λυκείου και σε αυτή τη μοιραία για τη ζωή του πράξη προέβη την Κυριακή τα ξημερώματα, λίγη ώρα αφότου είχε επιστρέψει από ένα πάρτι.

Η οικογένεια φαίνεται να μην γνώριζε για τα όσα περιέγραφε ο 15χρονος στα σημειώματά του για το bullying που δεχόταν/ Φωτογραφία:ΣΚΑΙ

Η οικογένεια φαίνεται να μην γνώριζε για τα όσα περιέγραφε ο 15χρονος στα σημειώματά του για το bullying που δεχόταν/ Φωτογραφία:ΣΚΑΙ

Την υπόθεση ερευνά το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και αναμένεται να εξεταστούν οι λογαριασμοί του αυτόχειρα στα social media, ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν από εκεί στοιχεία για τα όσα κατήγγειλε ο 14χρονος.

iefimerida.gr