ΚΡΗΤΗ

Αρναουτάκης: Να δοθεί παράταση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων στους κατοίκους Ρεθύμνου

Την παράταση ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων στους δήμους Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Αγ. Βασιλείου, που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητάει, από τα αρμόδια υπουργεία, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ωκεανίς» στην Κρήτη.

Το αίτημα συγκεκριμένα αφορά στην παράταση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, βεβαιωμένων και ρυθμισμένων οφειλών καθώς και αναστολή ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δήμους του Ρεθύμνου, που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της τελευταίας θεομηνίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Αρναουτάκης απέστειλε επείγουσες επιστολές στην υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και στον υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιο Πετρόπουλο για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του που αφορά τους δήμους Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου, Αγ. Βασιλείου οι οποίοι έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η παρέμβαση του περιφερειάρχη για τους δήμους του Ρεθύμνου έρχεται ως συνέχεια της ικανοποίησης ανάλογου αιτήματος που είχε υποβάλλει στα αντίστοιχα υπουργεία και αφορούσε τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, που είχαν πληγεί από την θεομηνία και έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.