ΕΛΛΑΔΑ

Αρχίζει η «κόλαση» των πλειστηριασμών!

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΥΤΙΣΗ

 

  • Ήδη  21.892 ακίνητα ανέβηκαν στην πλατφόρμα

Σε εφαρμογή μπαίνει η νομοθεσία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και χιλιάδες δανειολήπτες απειλούνται με πλειστηριασμούς τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, «γκάζι» πατάνε οι τράπεζες στις εκποιήσεις ακινήτων με το πρόσχημα την αντιμετώπιση  του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων.

Η περιουσία χιλιάδων Ελλήνων θα περάσει σε ξένα χέρια μόνο και μόνο γιατί η Κυβέρνηση και οι Τράπεζες δεν δέχθηκαν να πάρουν το παραμικρό μέτρο για την διευκόλυνση των δανειοληπτών αλλά προχώρησαν στην λήψη των πιο σκληρών μέτρων που θα μπορούσαν να ληφθούν, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των δανειστών. Αριστερά και κεφάλαιο εναντίον φτωχών ανθρώπων! Και όμως αυτό αποτελεί μια απτή πραγματικότητα!

Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό σε δύο μήνες εκπνέουν και οι προστατευτικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη, με τις τράπεζες να αποκλείουν κάθε συζήτηση για επέκταση των διατάξεων με τα σημερινά όρια προστασίας. Βέβαια το πρόβλημα θα γίνει εντονότερο από τη στιγμή που ο SSM συνεχώς πιέζει για μείωση των «κόκκινων» δανείων, με επιλογές πιο δραστικές από τις διαγραφές, που αποτέλεσαν ως τώρα το 70- 80% των κινήσεων για τον περιορισμό των «κόκκινων» δανείων. Πρακτικά αυτό σημαίνει περισσότερους πλειστηριασμούς και πωλήσεις δανείων.

Τα «κόκκινα » δάνεια αποτελούν πανευρωπαϊκό πονοκέφαλο με την Ελλάδα να έχει θλιβερή πρωτιά – σχεδόν ένα στα δύο «κόκκινα» και την Ιταλία, στην τρίτη μεγαλυτερη οικονομία της ευρωζώνης, να εμφανίζει ποσοστό «κόκκινων» δανείων της τάξεως του 10%.

«ΦΩΤΙΑ» ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα (eauction.gr) έχουν «φορτωθεί» ήδη 21.892 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 786 είναι προγραμματισμένοι για την επόμενη εβδομάδα.

Οι τράπεζες πατάνε «γκάζι» στους πλειστηριασμούς, επιταχύνοντας ταυτόχρονα τις εξώσεις των ιδιοκτητών από εκπλειστηριασμένα ακίνητα τα οποία πέρασαν στα χέρια τους και πρόκειται να τα εκποιήσουν αλλά και από ακίνητα που θα βγουν στο ηλεκτρονικό «σφυρί» μέχρι το τέλος του έτους.

Στο «σφυρί» δεν θα βγαίνουν μόνο ακίνητα μεγάλης αξίας και στρατηγικών κακοπληρωτών, αλλά και ακίνητα χαμηλής αξίας κάτω των 100.000 ευρώ όπως και των 80.000 ευρώ!

ΣΤΟ «ΧΟΡΟ» ΚΑΙ Η ΕΦΟΡΙΑ

Παράλληλα, τις μηχανές της ζεσταίνει και η ΑΑΔΕ, έχοντας αναρτήσει 30 αναγγελίες πλειστηριασμών, από τους οποίους οι 11 αφορούν σε γραφειακούς χώρους του σχεδιαστή Λάκη Γαβαλά, στο Κολωνάκι και στο Μοναστηράκι. Να σημειωθεί ότι οι δανειστές απαιτούν να τρέξουν γρήγορα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και ζητούν να πραγματοποιηθούν 130.000 μέχρι το 2021