ΚΡΗΤΗ

Αρχιεπισκοπή Κρήτης: Τηλεφωνική γραμμή πνευματικής στήριξης

Μια νέα ποιμαντική διακονία: «Τη γραμμή Πνευματικής Στήριξης», εγκαινιάζει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, επιθυμώντας να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί – στους δύσκολους καιρούς που διερχόμαστε – σε όσους νιώθουν ότι έχουν ανάγκη.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Είναι γνωστό, ότι η Αγία μας Εκκλησία στο πέρασμα των αιώνων, ως στοργική μητέρα, βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των παίδιων Της, προκειμένου να τα στηρίξει με κάθε τρόπο, ιδιατέρως όταν δύσκολες περιστάσεις το επιβάλλουν.

Η Ελληνική Κοινωνία, αλλά και η ανθρωπότητα ολόκληρη, αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη κατάσταση από την απειλή του κορωναϊού και τις δυσκολίες που επιφέρουν στη ζωή της, τα μέτρα εναντίον της εξάπλωσής του.

Η πίστη, η υπομονή, η ελπίδα, οι αντοχές πολλών ανθρώπων, δοκιμάζονται και κλειδωνίζονται από τη μόνωση, τη μοναξιά, την απόμακρυνση από τους Ιερούς Ναούς μας, τους οικείους τους και τις αγαπημένες τους καθημερινές συνήθειες, με αποτέλεσμα, να νιώθουν μόνοι και εγκαταλελειμμένοι, με λογισμούς αμφιβολίας, απελπισίας, απιστίας και αρνητισμού να τους πιέζουν και να κάνουν ακόμα πιο αφόρητη τη ζωή τους.

Καταρτισμένοι πνευματικοί, άνθρωποι αγάπης, προσφοράς και προσευχής, θα βρίσκονται στη διάθεση όσων πιστών ζητήσουν τηλεφωνικώς τη στήριξη, βοήθεια και προσευχή τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας (08:00-22:00).

Οι κληρικοί αυτοί είναι οι παρακάτω:

1) Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Κουνάλης, τηλ. 6945148364

2) Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Μαράκης, τηλ.6986629887

3) Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νικάκης, τηλ. 6932370363

4) Πρωτ. Εμμανουήλ Αντωνακάκης, τηλ. 6973354706

5) Πρωτ. Κων/νος Δοξαστάκης, τηλ. 6944157447

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, για μια ακόμη φορά, τονίζει προς όλους: «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», αλλά «ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ».

Καλή δύναμη σε όλους!».