ΔΙΑΦΟΡΑ

Αρώματα φερομόνης: Μπορεί τελικά η πιο αφροδισιακή οσμή να κλειστεί σε μπουκαλάκι; Και αν ναι, λειτουργεί;

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός πως οι φερομόνες είναι ορμόνες που εκκρίνονται από είδη του ζωικού βασιλείου, όπως έντομα και φυτά, με σκοπό την επικοινωνία και την μετάδοση μηνυμάτων μεταξύ των μελών ενός είδους. Τα σήματα αυτά μπορεί να είναι για παράδειγμα φερομόνες κινδύνου, εντοπισμού τροφής ή σεξουαλικού καλέσματος.

Παρότι σε άλλα είδη η ύπαρξη φερομονών είναι εξακριβωμένη, πλανάται ακόμη ένα μυστήριο γύρω από το αν υπάρχουν τελικά ανθρώπινες φερομόνες, πόσο μάλλον σεξουαλικές. Σε κάθε περίπτωση όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως οι περισσότερες και οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ιδιαίτερα διεγερτική τη μυρωδιά του συντρόφου μας, ή του εκάστοτε ατόμου που μας ελκύει σεξουαλικά.

Μάλιστα η οξύτητα της οσμής ενός ατόμου δεν είναι πάντα η ίδια αλλά αυξομειώνεται ανάλογα με την κάθε μέρα ή με τις δράσεις του. Κατά τη διάρκεια του σεξ, παρατηρείται ομολογημένα πολύ πιο έντονη.

Είναι τελικά η μεθυστική οσμή του σεξουαλικού μας παρτενέρ, ή η δική μας, φερομόνη; Και αν ναι, θα μπορούσε ποτέ να κλειστεί σε μπουκαλάκι, ώστε να την χρησιμοποιούμε ανάλογα με τις ορέξεις μας;

Ο μύθος της φερομόνης σε μπουκαλάκι και των αφροδισιακών της ιδιοτήτων έχει προωθηθεί έντονα, αφού πλέον ο καθένας μπορεί να αποκτήσει το δικό του πολυπόθητο perfume από το πλησιέστερο sex shop. Ιδιαίτερη απήχηση έχει βέβαια στον γυναικείο πληθυσμό, αφού μεταξύ μας, πάντα μας εξιτάρει να βρίσκουμε καινούριους τρόπους για να ελκύουμε τα αρσενικά.

Η όλη υπόθεση μέχρι πολύ πρόσφατα μου φαινόταν too good to be true και μου θύμιζε κινούμενα σχέδια με μάγισσες να μαγειρεύουν στη μαρμίτα τους το love potion για τις πελάτισσές τους.

Όταν ήρθα σε επαφή με το προϊόν από κοντά σε ένα sex shop πραγματικά αναρωτήθηκα. Τα αρώματα που είδα ήταν συσκευασμένα σε μπουκαλάκια στο μέγεθος του αντίχειρα, ή στο μέγεθος tester ενός κανονικού αρώματος. Η σύστασή τους θύμιζε περισσότερο έλαιο παρά νερό και δεν ψεκάζονταν αλλά είχαν roll on εφαρμογή. H τιμή τους πάντως θυμίζει τιμή λαδιού τρούφας.

Μόλις έβαλα λίγο άρωμα στο εσωτερικό των καρπών μου για να το δοκιμάσω κατάλαβα ακριβώς περί τίνος πρόκειται η αναστάτωση. Το άρωμα είχε μία πολύ πλούσια οσμή γλυκιά αλλά και πιπεράτη ταυτόχρονα. Ενώ σου «τσίμπαγε» τη μύτη, κάτι σε ωθούσε να πάρεις μία ακόμη «τζούρα», σαν να ήταν νέκταρ. Ενώ το άρωμα που δοκίμασα ήταν γυναικείο και απευθυνόταν σε άντρες και εγώ η ίδια δεν μπορούσα να σταματήσω να το μυρίζω. Επιπλέον, λόγω της φόρμουλας του είχε αρκετά μεγάλη διάρκεια.

Ευτυχώς ή δυστυχώς μαζί μου ήταν δύο φίλοι μου, άντρες και οι δύο, οπότε μπορούσα αμέσως να ελέγξω αν το άρωμα όντως είχε κάποια επίδραση πάνω τους. Αφού το μύρισαν, το βρήκαν πράγματι εξαιρετικά διεγερτικό, για να το πω όσο πιο εκλεπτυσμένα μπορώ και χωρίς αμφιβολία θα τους άρεσε να το φοράει η παρτενέρ τους σε ένα ραντεβού ή σε ότι ακολουθεί.

Είτε πρόκειται για καθαρή «φερομόνη», είτε για κάποια τεχνητή σύνθεση, τα αρώματα φερομόνης έχουν εμφανή και άμεσα αποτελέσματα, τουλάχιστον όσον αφορά το συγκεκριμένο που δοκίμασα.

Εν τέλη ήταν μία ανακάλυψη για την οποία χάρηκα πολύ και που σίγουρα θα ξαναδοκίμαζα στο μέλλον. Το αν θα λειτουργήσει το ίδιο για εσάς είναι καθαρά στην κρίση σας. Μία δοκιμή θα σας πείσει.

.marieclaire.gr