ΚΟΣΜΟΣ

  Αστρονομικό ποσό για την ασημένια Aston Martin του Τζέιμς Μποντ

Ένας ενθουσιώδης πλειοδότης απέκτησε την Άστον Μάρτιν (Aston Martin) του Τζέιμς Μποντ με 6,4 εκατ. δολάρια, καθιστώντας το συγκεκριμένο μοντέλο ως το ακριβότερο DB5

Στο «σφυρί» βγήκε η θρυλική Aston Martin (Άστον Μάρτιν) που «πρωταγωνιστεί» στις ταινίες Τζέιμς Μποντ «Πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου» και «Επιχείρηση Κεραυνός», σε δημοπρασία που διοργανώθηκε από τον Sotheby’s στην Καλιφόρνια. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα ο Guardian, ένας ενθουσιώδης πλειοδότης απέκτησε το αυτοκίνητο αντί του αστρονομικού ποσού των 6,4 εκατ. δολαρίων (περίπου 5,77 εκατ. ευρώ) καθιστώντας το συγκεκριμένο μοντέλο ως το ακριβότερο DB5.

Το «πιο διάσημο αυτοκίνητο του κόσμου» κατασκευάστηκε το 1965, είναι ένα από τα τέσσερα ειδικής κατασκευής από την Aston Martin, ενώ διαθέτει περιστρεφόμενες πινακίδες, θέσεις εκτίναξης των επιβατών, οπλοπολυβόλα και καταστροφείς ελαστικών. Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s ανέμενε ότι θα συγκέντρωνε ποσό από 3,6-6 εκατ. δολ. και τελικά το ποσό των 6,3 εκατ. δολαρίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η δημοπρασία διήρκεσε 4,5 λεπτά και ήταν 6 πλειοδότες που «κονταροχτυπήθηκαν» για το θρυλικό αυτοκίνητο με νικητή τον ενθουσιώδη εκατομμυριούχο που έκανε δική του την Aston Martin του Τζέιμς Μποντ. Το αυτοκίνητο δεν είναι ακριβώς αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο γύρισμα των ταινιών, αναφέρει ο Guardian, αλλά πρόκειται για μια ρέπλικα, που χρησιμοποιήθηκε στην προώθηση της ταινίας «Thunderball».