ΚΡΗΤΗ

Αυτές είναι οι προτάσεις για τις Λαϊκές Αγορές !

Ο δήμαρχος το βλέπει με θετικό μάτι, οι υπηρεσιακοί έχουν τις επιφυλάξεις τους κι ο χρόνος… πιέζει!
Στα χέρια του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού βρίσκεται η τελική πρόταση των υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και του αρμόδιου – εντεταλμένου συμβούλου Μαρίνου Πατακού για τη χωροθέτηση των δρόμων που μπορούν να φιλοξενήσουν τις λαϊκές, που έχουν ανάψει ‘φωτιές” στις συνοικίες όπου φιλοξενούνται σε Μασταμπά, Αλικαρνασσό και Καμίνια. Οι παραγωγοί κι οι έμποροι έβαλαν τους προβληματισμούς τους και σε πρώτο επίπεδο φαίνεται πως για τις δυο εκ των τριών λαϊκών υπάρχει κοινός τόπος, αλλά για το Μασταμπά, υπάρχει διαφωνία.

Στην Νέα Αλικαρνασσό φαίνεται πως μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να μεταφερθεί στο πρώην ΦΑΡΟΣ, καθώς η λύση σκάλωσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου που δεν έδινε την άδεια για τη μεταφορά στο συγκεκριμένο σημείο για λόγους ασφαλείας καθώς γειτνιάζει με τη φυλακή Αλικαρνασσού. Η λύση λοιπόν που προωθείται ειναι η οδός Αρτεμησίας, που είναι ένας από τους κεντρικούς δρόμους του προαστίου.

Στη δεύτερη πιο προσιτή ως την εφαρμογή της λύση από τις προβληματικές λαϊκές, φαντάζει εκείνη των Καμινίων που η μεταφορά της στις οδούς Ηφαίστου & Αμαζώνος φαίνεται πως βρίσκει σύμφωνους Παραγωγούς, Εμπόρους και Λότζια.
Η «καυτή πατάτα» των Λαϊκών εξακολουθεί να είναι ο Μασταμπάς: η πρόταση για μεταφορά στην οδό Ερυθραίας ή η Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν περπάτησαν και όλες οι προτάσεις που όμως δεν κουμπώνουν με τις απαραίτητες προϋποθέσεις είναι πάνω στο τραπέζι. Οι εκπρόσωποι των Λαϊκών πρότειναν τις οδούς Αναγεννήσεως και Καστρινάκη, προτάσεις όμως που σκοντάφτουν σε προηγούμενες αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και μοναδική ελπίδα, ίσως, είναι να συναινέσει η Εφορία Αρχαιοτήτων στην οδό Γεωργίου Γεωργιάδη, που ξεκινά από το Κομμένο Μπεντένι και που ειναι μια σημαντική περιφερειακή οδός.

Ο δήμαρχος το βλέπει με θετικό μάτι, οι υπηρεσιακοί έχουν τις επιφυλάξεις τους κι ο χρόνος… πιέζει! Οι αποφάσεις δεν θα αργήσουν να ληφθούν και το ερώτημα είναι να συναινέσουν και οι κάτοικοι που θυμίζει λίγο ( η κοινή συμφωνία όλων) με τον τετραγωνισμό του κύκλου!

cretalive.gr