ΚΡΗΤΗ

Αυτή την …καρέκλα ποιός θα την πάρει;

Εβδομάδα εξελίξεων για τις δημοτικές εκλογές στο Ηράκλειο

Ο δήμος Ηρακλείου είναι η ναυαρχίδα της Aυτοδιοίκησης στην Κρήτη και μία από τις μία πιο σημαντικές θέσεις στην Ελλάδα. Έτσι, εξηγείται και το τεράστιο ενδιαφέρον υποψηφίων που έχει εκδηλωθεί και αναμένεται να κορυφωθεί αυτή την εβδομάδα με τις ανακοινώσεις από νέα πρόσωπα, αλλά και τις εκδηλώσεις “παλαιών” και…δοκιμασμένων υποψηφίων!

Ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και η παράταξή του κόβουν την πίτα αύριο το βράδυ, ενώ το ίδιο θα κάνει και η παράταξη του Γιάννη Κουράκη, την Τετάρτη. Θα είναι ένα ιδιότυπο…ντιμπέιτ αφού θα ακούσουμε τι έχει να πει ο καθένας ξεχωριστά ενόψει της τελικής ευθείας των εκλογών. Νυν και πρώην δήμαρχος εξάλλου παραμένουν παρά την..ενδεκάδα υποψηφίων τα δύο φαβορί για τον δεύτερο γύρο.

Αύριο το μεσημέρι αναγγέλλει και επίσημα την υποψηφιότητά του ο πρώην αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης, ενώ θα ξεκαθαρίσει και η υποψηφιότητα της Βαγγελιώς Σχοιναράκη η οποία σε όλους τους τόνους διαρρέει ότι θα είναι επίσης παρούσα στην εκλογική μάχη!

Κι όλα αυτά ενώ αναμένεται η στάση που θα κρατήσει η ΝΔ η οποία επισήμως θέλει να πάει…απέναντι στον Βασίλη Λαμπρινό, αλλά δεν έχει βρει λύση μέχρι στιγμής. Έτσι δεν αποκλείεται να…συρθεί απλώς σιωπηρά σε αντίπαλο του σημερινού δημάρχου προφανώς για να τον αποδομήσει…

Υπάρχουν ακόμη οι υποψηφιότητες των κ.Ευριπίδη Κουκιαδάκη- λέει στο cretalive ότι δεν δεν θα κάνει πίσω!- και του κ.Γιώργου Σισαμάκη.

Και φυσικά έχουμε το διχασμό της Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημοποίησε την στήριξή του στην Λιάνα Σταρίδα, ενώ ο Ηλίας Λυγερός επιμένει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Σε αυτούς προστίθεται και ο υποψήφιος δήμαρχος που στηρίζεται από το ΚΚΕ Δημήτρης Βρύσαλης, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας και της Άμεσης Δημοκρατίας. Μια γερή ενδεκάδα λοιπόν!

cretalive.gr/