ΚΡΗΤΗ

Αυτοί γυρνούν την πλάτη στην Κρήτη

Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν χώρες που τουριστικά μας γυρνούν τις πλάτες – Δείτε ποιες είναι αυτές

Μπορεί κάθε φόρα που αναφερόμαστε στους τουριστικούς δείκτες να υπογραμμίζουμε κυρίως τους αριθμούς που ισοδυναμούν με τους καλύτερους πελάτες της Κρήτης ανά εθνικότητα.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά και με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» υπάρχουν και χώρες που τουριστικά μας γυρνούν τις πλάτες.

Η Κρήτη λοιπόν με βάση τα στοιχεία μάλλον δεν έχει την ανάλογη στήριξη από πολίτες γειτονικών χωρών. Στην Ιβηρική Χερσόνησο μάλλον περνούμε κάτω από τη βάση μιας και οι αφίξεις από Πορτογαλία είναι σχεδόν μηδενικές, ενώ παρά το μέγεθος της Ισπανίας ελάχιστοι είναι οι Ισπανοί που επιλέγουν την Κρήτη για διακοπές.

Εξαιρετικά χαμηλοί δείκτες των αφίξεων από Τουρκία, Βουλγαρία, Αλβανία και Αρμενία ενώ πολύ καλύτερα θα μπορούσαν να είναι τα αριθμητικά δεδομένα από την Σερβία αλλά και την Ρουμανία.

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2018:

1 ΑΛΒΑΝΙΑ 101

2 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 997

3 ΤΟΥΡΚΙΑ 1073

4 ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ 1070

5 ΑΡΜΕΝΙΑ 1705

6 ΙΣΠΑΝΙΑ 6055

Με ένα ανοικτό δίκτυο πτήσεων εξωτερικού με περισσότερους προορισμούς σε σχέση με πέρυσι συνεχίζεται και φέτος την Κρήτη το πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στην διάρκεια της εκπομπής ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ στοιχείο που αποτυπώνει παρά τις ενστάσεις ότι οι πρώτες βάσεις για τον χειμερινό τουρισμό έχουν τεθεί.

Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι και φέτος το χειμώνα θα συνεχιστεί το πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού που ξεκίνησε πέρυσι βάζοντας από το Ηράκλειο από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο τους λεγόμενους νεκρούς μήνες επιπλέον προορισμούς με τις πτήσεις να διακινούν τους μήνες αυτούς από και προς το Νίκος Καζαντζάκης πάνω από 50 χιλιάδες τουρίστες.

Συγκεκριμένα στην διάρκεια της εβδομάδας θα υπάρχουν καθημερινές πτήσεις από το Ηράκλειο προς Γερμανία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Αυστρία και Κύπρο. Επίσης μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου πετούν οι ξενες αεροπορικές εταιρίες η germania και η transavia.

Η ακτινογραφία της τουριστικής σεζόν στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» έβαλε στο μικροσκόπιο όλα τα αριθμητικά δεδομένα από τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων αλλά και την δυναμική της κρουαζιέρας στα λιμάνια Ηρακλείου και Σούδας.

Κάθε ρεκόρ όσον αφορά τους αριθμούς σπάει η κίνηση στα δύο μεγάλα κρητικά αεροδρόμιο το 2018 στοιχείο που αποτυπώνει την τεράστια δυναμική που έχει η κίνηση μιας και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου το γενικό σύνολο στην κίνηση των αεροδρομίων Ηρακλείου και Χανίων άγγιξε τα 10.713.488 επιβάτες που διακινήθηκαν από τις δύο βασικές πύλες της Κρήτης με τον αριθμό να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο και με τις αυξημένες κινήσεις αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Σητείας.

 

neakriti.gr