ΑΤΑΞΙΝΟΜΗΤΑΔΙΑΦΟΡΑ

Αυτοδύναμη και με 158 βουλευτές η ΝΔ – Ευρύματα σοκ για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε νέα δημοσκόπηση (κάρτα)

Σαρωτικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά η οποία μάλιστα διευρύνεται καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος.

Αυτό που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον στη δημοσκόπηση είναι ότι βάση της αναγωγής ποσοστών και εδρών, στη νέα βουλή η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο εμφανίζεται αυτοδύναμη αλλά τα ευρήματα δείχνουν πως θα έχει 158 βουλευτές, ενώ ο αριθμός των αντιπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ είναι πραγματικό-σοκ για την Κουμουνδούρου καθώς θα είναι μόλις 57.

Βάση των ίδιων ευρυμάτων, τα οποία δείχνουν ότι οι ΑΝΕΛ θα μείνουν εκτός κοινοβουλίου, το Κίνημα Αλλαγής θα διαθέτει 27 βουλευτές, η Χρυσή Αυγή 26, το ΚΚΕ 22 και η Ένωση Κεντρώων 10 αντιπροσώπους.

Δείτε την κάρτα:

Ως προς τα υπόλοιπα ευρύματα της δημοσκόπησης, η ΝΔ είναι μπροστά με 14,4% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ συντριπτικό είναι το ποσοστό όσων λένε «όχι» στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 30,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,2%, το Κίνημα Αλλαγής 7,5%, η Χρυσή Αυγή 7,3% και το ΚΚΕ 6,3%.

Για μια ακόμα φορά εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν η Ένωση Κεντρώων (2,8%) και ανεξάρτητοι Έλληνες (1,7%)

Η προτίμηση των ερωτηθέντων καταγράφεται και στην ερώτηση για καταλληλότερο πρωθυπουργό, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 38,6% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 20,5 %. Πάντως το 40,9% δεν προτιμά κανέναν από τους 2.

Τέλος, για την συμφωνία με την πΓΔΜ η δημοσκόπηση δείχνει ότι 7 στους 10 λένε «όχι».

Το 73,2% των ερωτηθέντων λέει «όχι» στη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας, ενώ ένα ποσοστό 68,3% λέει «όχι» στη συμφωνία που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση. Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι το 49% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.