ΚΡΗΤΗ

Αυτοσχέδιες χωματερές μας «πνίγουν» – Εικόνες ντροπής

Με τόσο υψηλές θερμοκρασίες, οι αυτοσχέδιες χωματερές έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα στο Ηράκλειο

Την ώρα που ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας δηλώνει ότι στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να… λάμπει το ιστορικό κέντρο, οι χωματερές σκουπιδιών αποτελούν μάστιγα, καθώς «πνίγουν» αρκετά σημεία εκτός των τειχών.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες στη Φοινικιά, στο Βενεράτο και στα πρώτα χιλιόμετρα του επαρχιακού δρόμου Ηρακλείου Μοιρών, με πολίτες και επισκέπτες να αντικρίζουν αυτές τις απαράδεκτες εικόνες προτού βρεθούν σε τουριστικό θέρετρο στα νότια παράλια του Νομού.

Το πρόβλημα είναι εντονότερο εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, με τους δημότες να διαμαρτύρονται με φόντο τις αυτοσχέδιες χωματερές οι οποίες ολοένα και μεγαλώνουν από τα μπάζα, ογκώδη αντικείμενα και τα κάθε είδους σκουπίδια.

Εικόνες υποβάθμισης του περιβάλλοντος, με το κακό να επαναλαμβάνεται στα γνωστά πλέον σημεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας πολύ μικρός αριθμός πολιτών ανταποκρίνεται στο σχετικό κάλεσμα του δήμου ώστε να γίνεται η συλλογή των ογκωδών αντικειμένων από τα σπίτια τους ή από άλλα σημεία.

Διαδικασία η οποία γίνεται κατόπιν ραντεβού και χωρίς κόστος για τους δημότες.

Ωστόσο, η συλλογή αφορά μικρό αριθμό αντικειμένων καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η υπηρεσία πραγματοποιεί ένα και όχι δύο δρομολόγια.

neakriti.gr