ΚΡΗΤΗ

Αυτοσχέδιος καταυλισμός Ρομά στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών

Ένας αυτοσχέδιος καταυλισμός Ρομά, έχει στηθεί εδώ και ένα μήνα στην παραλία της πρώην Αμερικανικής βάσης Γουρνών, δίπλα  από το ενυδρείο Κρήτης.

Οι συγκεκριμένοι Ρομά, “κατέλαβαν” την παραλία και την χρησιμοποιούν και για χώρο παραμονής μετά των οικογενειών τους, αλλά και ως χώρο για εμπόριο.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που παρουσιάζει το ekriti.gr στις οποίες απεικονίζονται απλώστρες με ρούχα, κλούβες που μετατρέπονται σε τροχόσπιτα αλλά και μια καρότσα αγροτικού που γίνεται και πάγκος, όπου πωλούνται λαχανικά και φρούτα συνθέτουν ένα σκηνικό ντροπής.

Ένα σκηνικό με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά Έλληνες και ξένοι επισκέπτες του θαλασσόκοσμου αλλά και λουόμενοι που επισκέπτονται την παραλία, λίγα μέτρα παρακάτω.

Για την επικρατούσα κατάσταση, υπάρχουν έντονα παράπονα και διαμαρτυρίες των περιοίκων, κυρίως για την συμπεριφορά, κάποιων εκ των Ρομά, που παρενοχλούν τους τουρίστες.

Επίσης, υπάρχουν καταγγελίες και για πρόκληση φθορών στον περιβάλλοντα χώρο.

Οι εργαζόμενοι στο ενυδρείο είναι αγανακτισμένοι με όσα συμβαίνουν και έχουν προβεί σε πολλές καταγγελίες προς την αστυνομία, χωρίς όμως, μέχρι στιγμής, να υπάρξει παρέμβαση.

Ο Δήμος Χερσονήσου, στον οποίο υπάγεται διοικητικά η περιοχή, αποφάσισε την απομάκρυνση του καταυλισμού και οι όποιες ενέργειες, αναμένονται τις επόμενες ημέρες
.ekriti.gr