ΓΥΝΑΙΚΑ

Αυτός που θέλουν οι γυναίκες

Μπορεί οι περισσότεροι άνδρες να πιστεύουν με τα σαρκώδη χείλη και τους κοιλιακούς θα κάνουν τις γυναίκες να «λιώνουν» για αυτούς, όμως η πραγματικότητα έρχεται να τους διαψεύσει.

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Psychological Science, στην οποία συμμετείχαν 130 γυναίκες και 96 άνδρες, απέδειξε πως ένας λιγότερο όμορφος άνδρας, είναι δυνατό να έχει μεγαλύτερη επιτυχία στις γυναίκες από κάποιον άλλο εμφανώς πιο «δυνατό» σε εξωτερική εμφάνιση, αρκεί να έχει ένα βασικά χαρακτηριστικό: Να πιστεύει πως είναι πολύ πιο ερωτεύσιμος από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Με άλλα λόγια, να έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του.

Οι γυναίκες που έλαβαν μέρος στην εν λόγω έρευνα, μίλησαν με καθέναν από τους άνδρες για 3 μόλις λεπτά. Η γνώμη που σχημάτισαν γι’ αυτούς, σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο που εκείνοι «πλάσαραν» τον εαυτό τους, καθιστώντας σαφές πως όσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη έχει ένα αρσενικό στον εαυτό του και όσο πιο «γήινο» και ευγενικό παρουσιάζεται, τόσο πιο γοητευτικό φαντάζει στα μάτια των γυναικών.

Η ίδια μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι άνδρες με ωραία εμφάνιση μεν, χαμηλή αυτοπεποίθηση δε, έχουν μεγαλύτερη τάση στην απιστία, ενώ όσοι δε δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εξωτερική τους εμφάνιση, κάνουν παιδιά πολύ σίγουρα για τον εαυτό τους.

Πηγή:thestival.gr