ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό είναι το ελληνικό αεροδρόμιο που έχει τα πιο ακριβά duty free στον κόσμο

Έρευνα σε 50 αεροδρόμια παρουσίασε το αμερικανικό CNBC – Σε ποια να αγοράσετε αλκοόλ, καλλυντικά και αρώματα

Όσοι επιλέγουν να ταξιδέψουν αεροπορικώς, ανυπομονούν για τη στιγμή που θα φτάνουν στα duty free του αεροδρομίου για να προμηθευτούν αλκοόλ, καπνό, αρώματα και καλλυντικά σε συμφέρουσες τιμές.

Σύμφωνα με ένα αφιέρωμα του CNBC, ωστόσο, οι τιμές στα duty free καταστήματα των αεροδρομίων ποικίλουν σημαντικά ανάλογα με τη χώρα και την πόλη.

Το CNBC επικαλείται μια έρευνα που διενήργησε σε 50 αεροδρόμια ο αναλυτής Ζακ Γκριφ, για την ταξιδιωτική ιστοσελίδα The Points Guy.  Ο Γκριφ στη σύνοψη της ανάλυσής του για τα αεροδρόμια υποστηρίζει ότι «γενικά αγοράστε αλκοόλ στην Καραϊβική, καλλυντικά και αρώματα στην Ευρώπη και καπνικά προϊόντα στην Ασία».

«Τσουχτερά» τα duty free στα αεροδρόμια της Ελλάδας

Σε ένα σημείο της έρευνάς του για τα αεροδρόμια ο Γκριφ αναφέρεται στην Ελλάδα. «Καλό θα ήταν να περιμένετε να φύγετε από το αεροδρόμιο για να αγοράσετε αλκοόλ για τις διακοπές σας στην Ελλάδα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ζακ Γκριφ, «όπως αποδεικνύεται πολλά ελληνικά αεροδρόμια, όπως αυτό της Σαντορίνης και της Αθήνας, είναι τα πιο ακριβά μέρη για να αγοράσει κάποιος αλκοόλ. Ακόμα και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ήρθε τέταρτο στη σχετική λίστα».

Ο Γκριφ επισημαίνει ότι συγκρίνοντας τιμές του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με μια κάβα στην Αθήνα διαπίστωσε ότι ένα λίτρο ρούμι ήταν κατά 7% πιο φτηνό στην… κάβα, απ’ ό,τι στα duty free.

Τα πιο ακριβά duty free στον κόσμο στη Σαντορίνη

Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα The Points Guy καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα φθηνότερα καταστήματα duty free βρίσκονται στα αεροδρόμια της Κουάλα Λουμπούρ, της Σιγκαπούρης και των Νήσων Κέιμαν.

«Το πιο ακριβό διεθνές αεροδρόμιο είναι στη Σαντορίνη» προσθέτει ο Γκριφ στη συνέχεια. Για αγορά αλκοόλ ο Γκριφ προτείνει τα αεροδρόμια του Κιέβου, της Μαδρίτης και των Κέιμαν. Σε ό,τι αφορά τα αρώματα, κατά την ίδια έρευνα, τα πιο φτηνά βρίσκονται σε αεροδρόμια του Λονδίνου, της Βιέννης, της Μαδρίτης και της Πορτογαλίας.