ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση τιμών σε προϊόντα λόγω κορονοϊού παρά τους ελέγχους και τα μέτρα

Παρά τους εντατικούς ελέγχους που διεξάγουν τα αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης, παρατηρείται αύξηση τιμών σε ορισμένα προϊόντα, με κάποιους κλάδους να εκμεταλλεύονται τη συγκυρία που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού.

Μπορεί οι έλεγχοι στην αγορά να έχουν εντατικοποιηθεί, όμως υπάρχουν αυξήσεις τιμών σε ορισμένα προϊόντα όπως στα πορτοκάλια, καθώς οι εξαγωγές τους αυξήθηκαν κατά 150%. Ο υπουργός δεν απέκλεισε ανάλογες αυξήσεις και σε άλλα προϊόντα – όπως το ρύζι, καθώς η Τουρκία θα επιβάλει δασμούς στις εξαγωγές ρυζιού από την χώρα, μιας κι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φοβάται μια ενδεχόμενη επισιτιστική κρίση στη γείτονα. Οπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, οι αυξήσεις που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας, δεν είναι μεγάλες.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η παρασκευή αντισηπτικών υπερδιπλασιάστηκε κι από 200.000 και λιγότερα που παράγονταν ημερησίως, πλέον οι βιομηχανίες βγάζουν πάνω από 500.000. «Αρα θα έχουμε περίπου 1 εκατομμύριο παραγόμενα τεμάχια αντισηπτικών στη χώρα, δηλαδή σε 20 ημέρες θα έχουμε πενταπλασιάσει την παραγωγή μας», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως έτσι θα επέλθει ισορροπία – δεδομένου του ότι, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, η ημερήσια ζήτηση αντισηπτικών στην χώρα μας με το πλαφόν των δυο τεμαχίων, ανέρχεται περίπου στα 1 εκατ. ευρώ και συνεπώς καλύπτεται η εσωτερική ζήτηση.

ethnos.gr