ΚΡΗΤΗ

Αύριο η κρίσιμη σύσκεψη των επισκόπων της Εκκλησίας της Κρήτης για τον κορωνοιό.

Για αύριο είναι προγραμματισμένη η  σύσκεψη των Ιεραρχών της Κρήτης στην οποία θα συζητηθεί το ζήτημα της λειτουργίας των ναών για το κρίσιμο διάστημα της καραντίνας ,δηλαδή την περίοδο της Νηστείας μέχρι το Πάσχα.

Το cretalive συνομίλησε με κορυφαίο Μητροπολίτη ο οποίος τόνισε πως η Ιερά Σύνοδος είναι κοντά στους πιστούς , αλλά ταυτόχρονα σκέφτεται το πρόβλημα με τον κορωνοιό σοβαρά και πώς θα αντιμετωπιστεί.

Όπως τόνισε ο ίδιος δεν προκρίνει να μπει “λουκέτο” στους ναούς ωστόσο θεωρεί πως είναι καλύτερο οι ακολουθίες να γίνονται κανονικά με τη φυσική παρουσία μόνο των ιερέων , των ψαλτών, των νεωκόρων και του εκκλησιαστικού συμβουλίου.

Σημείωσε δε πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι οι πιστοί να μπαίνουν στην εκκλησία να ανάβουν το κερί τους και να αποχωρούν από το ναό αμέσως μετά. “Να μην επιτρέπεται να μένουν στο ναό” είπε χαρακτηριστικά.

Με αυτή τη λύση κατέληξε πως αποφεύγεται η συνάθροιση ατόμων και ο συνωστισμός και δεν χαλάει το “εκκλησιαστικό μέτρο”.

Σε επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής αναφέρεται ότι “αύριο στις 11.00 π.μ. συγκαλείται εκτάκτως σε Συνοδική Σύσκεψη η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, για τη λήψη επί πλέον μέτρων προς αποφυγήν της διασποράς του κορωνοϊού”.

Μετά το πέρας της Σύσκεψης θα εκδοθεί σχετικό Ανακοινωθέν με τα νέα μέτρα.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες που διαρρέουν τις τελευταίες ώρες θέλουν την Εκκλησία της Ελλάδος να προχωράει στο κλείσιμο των ναών και να συμμορφώνεται με τις οδηγίες των επιστημόνων.Φαίνεται πως στην έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Ιερώνυμος θα ανακοινώσει το κλείσιμο των ναών, τουλάχιστον έως το Σάββατο του Λαζάρου.