ΚΡΗΤΗ

Βάζουν νέα κρεβάτια στα νοσοκομεία της Κρήτης

420 νέα κρεβάτια για τα νοσοκομεία της Κρήτης προβλέπεται να αγοραστούν το προσεχές διάστημα, προκειμένου να εξοπλιστούν καλύτερα και να παράσχουν υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίας υγείας στους πολίτες.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη:

Παρά την, κατά γενική ομολογία αποτελεσματική, σπουδή μας να εξαλείψουμε τη διαφθορά και την κατασπατάληση των δημόσιων πόρων σε όλη την πυραμίδα του δημόσιου συστήματος Υγείας, έχουμε επίγνωση ότι για να σταθεί το σύστημα στα πόδια του χρειάζεται μια σταθερή πολιτική χρηματοδοτικής επάρκειας, για να αποδώσει ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας στους πολίτες. Με την πεποίθηση αυτή συνεχίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο να παρέχουμε σημαντικές χρηματοδοτικές ενέσεις σε υγειονομικές μονάδες της χώρας, αναβαθμίζοντας καθημερινά υποδομές και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Έτσι έχουμε τη χαρά να ανακοινώνουμε την διάθεση επιπλέον πόρων του Υπουργείου Υγείας ύψους 4.140.000 € συνολικά, που προέκυψαν από μεταφορά, με απόφασή μας, στον «Κωδικό (ΚΑΕ) Επιχορήγησης για εξοπλισμό Νοσοκομείων» αδιάθετων και αχρησιμοποίητων υπολοίπων των υπηρεσιών του, για την προμήθεια δέκα (10) ασθενοφόρων και την αντικατάσταση ξενοδοχειακού εξοπλισμού σε πέντε (5) νοσοκομεία της χώρας.

Η κατανομή του ποσού αυτού για την Κρήτη έχει ως εξής:

Νοσοκομεία Χανίων, ΠΑΓΝΗ-Βενιζέλειο, Αγίου Νικολάου: 600.000 ευρώ (αντικατάσταση ξενοδοχειακού εξοπλισμού – 300 κρεβάτια)

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 240.000 ευρώ (αντικατάσταση ξενοδοχειακού εξοπλισμού – 120 κρεβάτια)