ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο από την Αλβανία: Διασώστες τρέχουν να σωθούν από ετοιμόρροπο κτίριο

Δραματικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι και αυτή την ώρα για τον εντοπισμό επιζώντων, κάτω από τα χαλάσματα πολυκατοικίας, στην πόλη Τουμάν της Αλβανίας, που έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές από τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ.

Διασώστες ελέγχουν εξονυχιστικά τον χώρο, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, καθώς το κτίριο είναι ετοιμόρροπο. Οι έρευνες ξεκίνησαν όταν ο σκύλος της ΕΜΑΚ, Όσκαρ, εντόπισε κάτι στα συντρίμμια, ωστόσο, όταν το απόγευμα συνέβη ο ισχυρός μετασεισμός έπεσε ένα κομμάτι του κτιρίου, με αποτέλεσμα να διακοπούν. Λίγο μετά, ξεκίνησαν εκ νέου.

Οι διασώστες ψάχνουν εναγωνίως ένα σημάδι ζωής τόσο από ένα 7χρονο αγόρι όσο και από τέσσερα ακόμη άτομα, που είναι εγκλωβισμένα στα χαλάσματα. Ο πατέρας του αγοριού, που εργάζεται στην Ελλάδα και επέστρεψε στην Αλβανία όταν έγινε ο ισχυρός σεισμός για να βρει τους δικούς του, μίλησε στην τηλεόραση του Alpha σε απευθείας μετάδοση. H γυναίκα του και το ένα του παιδί βγήκαν ζωντανοί από το κτίριο, η μητέρα του, όμως, δεν τα κατάφερε. Τώρα, αγωνιά για το δεύτερο παιδί του.

Τη στιγμή της ζωντανής μετάδοσης, μάλιστα, οι διασώστες φάνηκαν να απομακρύνονται γρήγορα από το κτίριο, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος αυτό να καταρρεύσει.

Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha: