ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας στη Λέσβο συλλαμβάνει ανήλικο Μαροκινό που μόλις είχε κλέψει κινητό

Μαζί με το θύμα της κλοπής, καταδίωκε για ώρα τον νεαρό στην πόλη της Μυτιλήνης

Πολίτης που έπεσε θύμα κλοπής απο ανήλικο Μαροκινό στη Λέσβο τον καταδίωξε και μαζί με έναν αστυνομικό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας κατάφεραν να τον πιάσουν και να τον παραδώσουν στις αρχές.

Μάλιστα, όπως φαίνεται και στο βίντεο που παρουσιάζει το protothema.gr, το συμβάν σημειώθηκε μέρα μεσημέρι στο λιμάνι της Μυτιληνης, ενω ο 16χρονος που βρίσκεται πεσμένος στην ασφαλτο, προβάλλει αντίσταση, φωναζοντας στα αγγλικά «Αστυνομία».

Η καταθεση του αστυνομικού

Στην καταθεση του στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης, ο αστυνομικός ο οποίος αν και εκτός υπηρεσίας, ανταποκρίθηκε στις φωνές των πολιτών και τις εκκλήσεις του θύματος για βοήθεια, είπε στους συναδέλφους του πως: «Ειμαι αστυνομικος, φέρω τον βαθμό του αστυφύλακα και υπηρετώ με απόσπαση στο ΚΥΤ Μόριας. Σήμερα, 20.10.18 και περί ώρα 13:30, οντας εκτός υπηρεσίας, βρισκόμουν στον εμπορικό λιμένα Μυτιληνης. Ανωτέρω χρόνο είδα ένα αλλοδαπό άτομο να αφαιρεί μέσα απο Ι.Χ το οποιο ήταν σταθμευμένο επί της οδού Ο. Ελυτη, ένα αντικείμενο και να τρέπεται σε φυγή. Άμεσα άρχισα να τον καταδιώκω μαζί με τον ιδιοκτήτη του εν λόγω Ι.Χ όπου κάποια στιγμή πέταξε στο έδαφος ενα κινητό τηλέφωνο το οποίο πιθανόν είχε αφαιρέσει. Συνέχισα να τον καταδιώκω όπου έξωθεν του δημαρχείου επί της οδού Π. Κουντουριώτου, τον ακινητοποίησα. Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία όπου προσήγαγε το εν λόγω άτομο στην υπηρεσία σας και μου γνωστοποιήσατε οτι πρόκειται για τον Α.G γεννηθέντα 15.9.2002 στο Μαρόκο».