ΚΡΗΤΗΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Βίντεο- ντοκουμέντα από την επίσκεψη του Παπαδόπουλου στην Κρήτη

Οι…αυθόρμητες συγκεντρώσεις που οργάνωνε την 7ετία η χούντα δεν ήταν παρά κακοστημένες παραστάσεις ενός καθεστώτος το οποίο θέλουν δεν θέλουν ορισμένοι πήγε πολύ πίσω την χώρα και προκάλεσε περισσότερα δεινά από όσα φάνηκαν-πάνω και από την απώλεια εθνικού εδάφους στην Κύπρο.

Κάποιες τέτοιες στημένες συγκεντρώσεις έγιναν και στην Κρήτη όταν ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος ήρθε και μίλησε σε…λαοθάλασσα! Και όχι πως δεν ήταν όπως δείχνουν τα ντοκουμέντα και τα βίντεο που έχουν κρατήσει θαυμαστές της απριλιανής χούντας, αλλά όλος αυτός ο κόσμος…δεν έτρεχε να χειροκροτήσει τον δικτάτορα και τους συνεργάτες του. Πολύς κόσμος από την πόλη και την ενδοχώρα υποχρεωνόταν να “πάρει το σημαιάκι του και να κατέβει στην συγκέντρωση” .Και δεν ήταν εύκολο να μην πάει…

Φυσικά για να είμαστε ακριβείς δεν ήταν όλοι με το…ζόρι χειροκροτητές. Οπως θα δείτε και στα βίντεο από τα Χανιά και το Λασίθι αρκετοί ήταν κι εκείνοι που…θαύμαζαν, έδειχναν υπερβάλλοντα ζήλο, ζητωκραύγαζαν!

Στο ένα βίντεο ο Παπαδόπουλος μιλάει στο λαό του Λασιθίου- αν και το βίντεο τιτλοφορείται λάθος “Ηράκλειο Κρήτης”- και στο άλλο τον υποδέχεται πολύς κόσμος στα Χανιά. Ο διορισμένος δήμαρχος μιλάει μάλιστα για τα έργα στους τάφους των Βενιζέλων και την εξαγγελία ίδρυσης Πανεπιστημίου στην Κρητη!

Οι στημένες συγκεντρώσεις της χούντας και η...λαοθάλασσα της Κρήτης
Οι στημένες συγκεντρώσεις της χούντας και η...λαοθάλασσα της Κρήτης