ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

 

Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση κουκουλοφόρων το απόγευμα της Πέμπτης, στο κτίριο όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον ΣΚΑΪ.

Στο βίντεο φαίνονται οι αντιεξουσιαστές που μπήκαν κατά ομάδες στην πολυκατοικία της οδού Γενναδίου. Ενας εξ αυτών φαίνεται να έχει στην πλάτη κάτι που παραπέμπει σε θήκη για βέλη (!) ενώ ένας άλλος κρατά έναν πυροσβεστήρα. Ολοι φορούν μάσκες και κουκούλες και έφτασαν ανενόχλητοι έξω από το γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη στην οδό Γεναδίου στην Αθήνα.

Οι πρώτοι τρεις φτάνουν για να εποπτεύσουν τον χώρο και στη συνέχεια οι υπόλοιποι. Οι 5 από τους κουκουλοφόρους ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο, όπου προξένησαν φθορές στην πόρτα του Οικοδομικού Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων Αθήνας, τα γραφεία του οποίου βρίσκονται ακριβώς δίπλα στο γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη. Στη συνέχεια πέταξαν «τρικάκια» με συνθήματα αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα και έγραψαν με σπρέι στον τοίχο τη λέξη «αλληλεγγύη». Οι κουκουλοφόροι έμειναν στο κτίριο πάνω από 7 λεπτά.

Τράπηκαν σε φυγή, όταν ο αστυνομικός συνοδός του κ. Βαρβιτσιώτη πυροβόλησε στον αέρα. Τότε χρησιμοποίησαν και τον πυροσβεστήρα.

Φρουρός: Φοβήθηκα για τη ζωή μου

Σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, διατάχθηκε ΕΔΕ. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο αστυνομικός κατά την διάρκεια της κατάθεσής του, είπε: «Φοβήθηκα για τη ζωή μου, πυροβόλησα για να τους απομακρύνω».

Κόντρα ΝΔ-Τόσκα για την ΕΔΕ στον αστυνομικό που πυροβόλησε

Η ΝΔ έψεξε την ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη φια την διενέργεια ΕΔΕ κατά του αστυνομικού.

«Ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα θα υποστεί ΕΔΕ, προφανώς γιατί η κυβέρνηση θα ήθελε από εκείνον να ρωτήσει προηγουμένως τους 30 ροπαλοφόρους τραμπούκους για το σκοπό της… επίσκεψής τους» ανέφερε η ΝΔ χαρακτηριστικά.

Απαντώντας το γραφείο του Ν. Τόσκα υποστηρίζει πως «για το συγκεκριμένο συμβάν διενεργείται αυτεπάγγελτα αυτοτελής ποινική διερεύνηση και ως εκ τούτου καθίσταται επιβεβλημένη και η διοικητική διερεύνηση των συνθηκών-παραμέτρων του περιστατικού». Σπεύδει δε να διευκρινίσει πως η διερεύνηση «σε καμία περίπτωση δεν ενέχει a priori το χαρακτήρα καταλογισμού τυχόν πειθαρχικών ευθυνών».

«Στη Νέα Δημοκρατία θα μπορούσαν εύκολα να μάθουν ποια διαδικασία ακολουθείται σε τέτοια περιστατικά εάν απλώς ρωτούσαν βουλευτές και στελέχη του κόμματός τους, που διετέλεσαν υπουργοί Δημόσιας Τάξης και στρατηγοί της Αστυνομίας. Αντ’ αυτού, για άλλη μια φορά, έσπευσαν να καλλιεργήσουν εντυπώσεις και να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη στην απέλπιδα προσπάθειά τους να κατηγορήσουν την Κυβέρνηση. Τέτοια άγνοια, από το κόμμα που καθημερινά κομπορρημονεί ότι θα εφαρμόσει τους νόμους» καταλήγει το υπ. Προστασίας του Πολίτη.

 iefimerida.gr