ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Η μάχη καπετάνιου να δέσει το πλοίο σε Νάξο – Σαντορίνη

Δείτε τους χειρισμούς του καπετάνιου

 

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τον περιπετειώδη τρόπο με τον οποίο «έδεσε» το Blue Star Delos στα λιμάνια Νάξου και Σαντορίνης τη Δευτέρα, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στα δυο νησιά, απαιτούσαν επιδέξιους χειρισμούς.

Το πλοίο την προπαραμονή των Χριστουγέννων ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι (υπό κανονικές συνθήκες το πλοίο αναχωρεί στις 7:30 το πρωί, ωστόσο νωρίτερα είχε επιβληθεί άρση απαγορευτικού) από Πειραιά για Πάρο-Νάξο Σαντορίνη και επιστροφή.

Στο λιμάνι της Νάξου έφτασε στις 17:15, με τη φουρτούνα να είναι μεγάλη. Με δεξιοτεχνικές κινήσεις, ο καπετάνιος κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι, για να αποβιβαστούν οι επιβάτες, ενώ στη συνέχεια το πλοίο αναχώρησε για Σαντορίνη.

Παρόμοια κατάσταση επικρατούσε και στη Σαντορίνη όπου οι καιρικές συνθήκες ήταν έντονες. Έπειτα από πολλές προσπάθειες, ο καπετάνιος κατάφερε να δέσει για λίγο, ώστε να προλάβουν να αποβιβαστούν οι επιβάτες και λίγες νταλίκες. Το Delos στη συνέχεια έλυσε κάβους και απομακρύνθηκε από την προβλήτα, παραμένοντας στον θαλάσσιο χώρο της καλντέρας, μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες.