ΕΛΛΑΔΑ

Βαρύ το κλίμα σε Μαξίμου και Κοινοβουλευτική Ομάδα -Ανήσυχοι οι βουλευτές για τις κατεδαφίσεις

Βαριά σκιά θα ρίχνει για καιρό στο κυβερνητικό στρατόπεδο η ανείπωτη εθνική τραγωδία από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Η ατμόσφαιρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως και στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εξακολουθεί να είναι κάτι παραπάνω από βαριά με πολλές… γκρίνιες να κάνουν την εμφάνισή τους.

Υπουργοί, βουλευτές και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τελούν εν αναμονή των αποφάσεων που θα πάρει τις επόμενες μέρες ο πρωθυπουργός. Η σκέψη να προχωρήσουν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και να αποδοθούν ευθύνες είναι άλλωστε ειλημμένη και μεγάλο ερωτηματικά πλέον είναι ο χρόνος αλλά και το εύρος των αλλαγών στις οποίες θα επιλέξει να προχωρήσει ο κ. Τσίπρας.

Ανήσυχοι οι βουλευτές και για τις…μπουλντόζες

Πεσμένο και το ηθικό των κυβερνητικών βουλευτών. Σε ό,τι αφορά στο επιχειρησιακό σκέλος αρκετοί εξ’ αυτών στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους εμφανίζονται προσεκτικοί και παραπέμπουν στις έρευνες που διενεργούνται.

Όσο για τα υπόλοιπα που αφορούν σε επικοινωνία και πολιτική διαχείριση, παραδέχονται ότι εδώ και «τρεισήμισι χρόνια θα έπρεπε να είχαμε προβλέψει τα καταπατημένα». Εκφράζοντας το φόβο μήπως τους γυρίσει μπούμερανγκ η πρωτοβουλία για τις κατεδαφίσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά στα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών.

Χάθηκε το χαρτί της εξόδου -Ακυρες οι φιέστες 

Κατά τα λοιπά, κομμένα είναι πλέον τα φτερά και για την έξοδο της χώρας από το Πρόγραμμα, αφού οι φλόγες της πυρκαγιάς έκαψαν τις φιέστες. «Μας έκοψε τον αέρα της εξόδου» λένε κομματικά στελέχη εκφράζοντας το φόβο ότι πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα που θα σέρνεται, ακόμα και αν ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις. Εξ’ αυτού του λόγου θεωρούν δεδομένη τη δημοσκοπική φθορά και επισημαίνουν ότι «χάθηκε το χαρτί της εξόδου».

iefimerida.gr