ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Δωρεάν αντισύλληψη στις έφηβες κάτω των 15 ετών

Στόχος της γαλλικής κυβέρνησης να βάλει «φρένο» στις αμβλώσεις – Κάθε χρόνο, σχεδόν 1.000 κορίτσια ηλικίας 12-14 ετών, μένουν έγκυες στη Γαλλία

Την επέκταση της «πλήρους» κάλυψης του κόστους που αφορά την αντισύλληψη κοριτσιών κάτω των 15 ετών προωθεί η κυβέρνηση των Παρισίων.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», με το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση, θέλει να βάλει φρένο στις αμβλώσεις.

Από το 2013 στη Γαλλία εφαρμόζεται το μέτρο της δωρεάν αντισύλληψης για κορίτσια, 15 έως 17 ετών, με στόχο να μειωθούν οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες μεταξύ νεαρών κοριτσιών.

«Σήμερα οι έφηβες κάτω των 15 ετών πρέπει «να υποστηρίξουν οικονομικά» το κόστος των αντισυλληπτικών, των ιατρικών επισκέψεων και των ιατρικών εξετάσεων. Ως εκ τούτου, καταφεύγουν στην κατεπείγουσα αντισύλληψη – “το χάπι της επόμενης ημέρας ή ακόμα και την άμβλωση», όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Υγείας, σχεδόν κάθε χρόνο χίλια κορίτσια, ηλικίας 12 έως 14 ετών, μένουν έγκυες στη Γαλλία. Περίπου 770 οδηγούνται στην έκτρωση.