ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Εκκενώθηκαν περιοχές για να εξουδετερώσουν βόμβες από τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο

Δύο ακόμη βόμβες, που χρονολογούνται από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, βρέθηκαν χθες Δευτέρα, σε βιομηχανική ζώνη στην Γκίσεν της Γερμανίας.

Μάλιστα η μία από τις δύο αναμενόταν να εξουδετερωθεί με τη χρήση δυναμίτιδας κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που οδήγησε στην προσωρινή απομάκρυνση 2.500 ανθρώπων από την περιοχή, όπως ενημέρωσε η αστυνομία.

Οι δύο βόμβες, ήταν μία γερμανική 250 κιλών και μία αμερικανική 50 κιλών, που βρέθηκαν στο τέλος σε μικρή απόσταση η μια από την άλλη. Πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη της βόμβας των 250 κιλών, που ήταν πολύ παραμορφωμένη για να εξουδετερωθεί αλλιώς. Περίπου 2.500 άνθρωποι, ανάμεσά τους περίπου 800 πρόσφυγες σε κέντρο υποδοχής, απομακρύνθηκαν για κάποιες ώρες από τις εστίες τους το βράδυ, πριν από την έκρηξη.

Βόμβες του Β΄ ΠΠ εντοπίζονται συχνά στη Γερμανία. Χθες, εκτός από τις δύο βόμβες στο Γκίσεν, έσκασε μια βόμβα επίσης τουν Β΄ ΠΠ, σε χωράφι στη δυτική Γερμανία, δημιουργώντας έναν τεράστιο κρατήρα. Κατά ειδικούς που είχε επικαλεστεί το ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel, υπολογίζεται ότι το 10% των εκατομμυρίων βομβών που ερρίφθησαν στη Γερμανία μέχρι το 1945 δεν έχουν εκραγεί.